Uansett hvilket kamera du har, må du alltid sørge for at det er ladet opp før du gjør en firmware-oppdatering.

© Shutterstock

Derfor må du oppdatere firmwaren i objektivet ditt

Du kan få enda bedre kvalitet på bildene dine hvis du oppdaterer firmwaren i objektivet. Det eneste du må gjøre, er å finne den nyeste oppdateringen og installere den i kameraet ditt. Her ser du om det er laget en oppdatering til objektivet ditt.

2. september 2020 av Christian Trant

På samme måte som du sannsynligvis oppdaterer systemet i telefonen din med jevne mellomrom, bør du også oppdatere objektivet ditt hvis det har kommet ny firmware.

Oppdateringene av firmware kan inneholde forbedringer av for eksempel autofokus og bildestabilisering, men de kan også inneholde feillrettelser så objektivet ditt fungerer enda bedre.

Først må du sjekke hvilken oppdatering eller versjon objektivet ditt allerede har. Det gjør du i kameramenyen under punktet Oppsettmeny og Firmwareversjon. 

Deretter må du sjekke om det har kommet en nyere versjon til objektivet ditt på produsentens hjemmeside.

Les også: Derfor må du oppdatere firmwaren i kameraet ditt

En rekke forskjellige objektiver.

Det er viktig at du orienterer deg grundig på produsentens hjemmeside, så du laster ned firmwaren som passer til objektivet ditt.

© Shutterstock

Slik finner du nye oppdateringer

Det er ikke alle produsenter som sender ut oppdateringer, men under finner du lenker til produsentenes side, hvor de offentliggør firmware-oppdateringer. 

Finn firmware-oppdateringene her:

For Nikon-oppdateringer, klikk her.

For Canon-oppdateringer, klikk her.

For Sony-oppdateringer, klikk her.

For Tamron-oppdateringer, klikk her.

For Samyang-oppdateringer, klikk her.

For Leica-oppdateringer, klikk her.

For Zeiss-oppdateringer, klikk her.

Kamera som oppdaterer.

Pass på å lese produsentens instruksjoner grundig før du begynner. 

© Shutterstock

Slik oppdaterer du firmwaren i objektivet

Hvis det har kommet ut ny firmware til objektivet ditt, kan du legge den over på minnekortet i kameraet. Du overfører oppdateringen til kortet, og etterpå setter du det tilbake i kamerahuset. 

Du finner den nye oppdateringen i menyfunksjonen i kameraet. Deretter trykker du OK på den nye firmwaren. Oppdateringen tar typisk 10-20 sekunder, og så er objektivet ditt oppdatert.  

Få mye mer veiledning i Digital FOTO

I Digital FOTO nr. 14/2020 kan du kan lese enda mer om hvordan du installerer ny firmware i objektivet ditt. Her guider vi deg til hvordan du kommer i gang og hvilke vurderinger du bør gjøre før du starter prosessen.

Du lærer om hvordan du installerer firmwaren og holder deg à jour med nye oppdateringer. I tillegg får du også en komplett liste med de nyeste oppdateringene.

Hvis du ikke abonnerer enda, kan du akkurat nå få to magasiner og den splitter nye fotoboken «Bli en bedre fotograf» for bare 49 kroner! Boken er en komplett og nyttig guide til alle de viktigste motiver, og den inneholder mange eksempler og steg-for-steg-veiledninger.

Kanskje du er interessert i...