Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR
Enda lenger ut

To nye Fujifilm-objektiver kommer på markedet til høsten, og med dette markerer Fujifilm at de vil leke med de store gutta

Fujifilm klare med ny vidvinkel, tele og tre andre spennende objektiver

Nyhetene står i kø hos Fujifilm, som ruster opp med hele fem nye ambisiøse objektiver, deriblant en ny tele og en ultravidvinkel.

Fujifilm har hatt det travelt på fabrikken og annonserer nå hele fem nykommere i objektivutvalget for den speilløse X-serien.

I første omgang handler det om to spennende objektiver som er klare til høsten.

Ny 200 mm fra Fujifilm

Først og fremst blander Fujifilm seg nå virkelig inn med de store gutta, en klubb som hittil har vært forbeholdt Canon, Nikon og Sony – nemlig med en 200 mm tele som appellerer til både profesjonelle og seriøse entusiaster.

Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR
Seriøs kandidat

Det nye 200 mm-teleobjektivet fra Fujifilm appellerer både til profesjonelle og seriøse entusiaster. 

Fujinon XF 200mm F2.0 R LM OIS WR, som tilsvarer en brennvidde på 305 mm på fullformat, er perfekt for dyr, sport og lignende. Teleobjektivet kommer i en pakke med en værtettet 1.4x telekonverter som altså kan få brennvidden opp på 280 mm – tilsvarende 427 mm – med blender F2.8.

Fokusmotoren skal være rask og stillegående, og den innebygde bildestabiliseringen takler fem trinn. Det matte sølvfargede objektivet er konstrueret for å være støv- og fuktresistent og fungere i ned til 10 kuldegrader, og frontlinsen har et fluorbelegg som avviser skitt og fingeravtrykk.

Telekonverter 1.4x
Enda mer lengde

Teleobjektivet kommer i en pakke med en 1.4x telekonverter som gir en effektiv brennvidde på 305 mm.

Objektiv og konverter kommer i oktober, og prisen for pakken forventes å ligge rundt 57 999 kroner.

Fujifilm klare med ultravidvinkel

Like etter, nemlig i november, kommer Fujifilm med en ultravidvinkel som egner seg perfekt til landskap, konserter og mye mer. Det dreier seg om deres kraftigste vidvinkelzoom til X-serien til nå, XF 8-16mm F2.8 R LM WR, noe som tilsvarer 12-24 mm på fullformat. 

XF 8-16mm F2.8 R LM WR
Skikkelig kraftplugg

Den hittil kraftigste vidvinkelen fra Fujifilm kommer på markedet i november.

Fujifilm lover rask og stille fokusering og et nanobelegg som reduserer reflekser. Også dette objektivet er støv- og fuktresistent og kan takle ned til 10 kuldegrader.

Prisen forventes at lande omkring 19 999 kroner.

Blenderrekord på vei

Dessuten har Fujifilm fylt på med ytterligere tre objektiver som er klare i løpet av de neste årene.

I 2019 kan man dermed glede seg til en kompakt fast vidvinkel, XF16mm F2.8 R WR, og en klassisk zoom med stabilisering, XF16-80mm F4.0 R OIS WR.

I 2020 kommer en – kanskje enda mer spennende – nykomling fra Fujifilm. Da er de nemlig klare med et ultralyssterkt fastobjektiv, XF 33mm F1.0 R WR, som ser ut til å bli det første objektivet med autofokus for speilløse kameraer og en imponerende maksimal blender på F1.0. På fullformat vil det tilsvare 50mm F1.5.

Under kan du se hele objektivoversikten til Fujifilm (på engelsk).

Fujifilms objektiv-line-up

Oppdateringer til en rekke Fujifilm-kameraer

Dessuten er det oppdatert firmware på vei til en rekke Fujifilm-kameraer, blant annet X-Pro2, X-T2 og GFX 50S. I X-Pro2 er det nå for eksempel mulig å skreddersy søkerbildet.

Finn firmwaren her.

Les også: Perfekt reisekamera med stor bildebrikke fra Fujifilm

Kanskje du er interessert i...