Fujifilm XF10
Kompakt men kraftig

Bildebrikken er 14 ganger større enn i en mobiltelefon, men kameraet veier bare 280 gram.

Perfekt reisekamera med stor bildebrikke fra Fujifilm

Du får en drøss av piksler og kreative muligheter i det nye superlette kompaktkameraet fra Fujifilm. I tillegg kommer det også oppdateringer til andre kameraer.

En APS-C-brikke på 24 megapiksler pakket inn i bare 280 gram og krydret med fine detaljer for internettentusiastene. Dette er hovedtrekkene i et nytt kompaktkamera fra Fujifilm, XF10.

Kameraet har, som det to år gamle X70, et fast lyssterkt 18.5mm F2.8-objektiv so0m tilsvarer 28 mm på fullformat.

XF10 minner om X70, som vi testet her, dog noe forenklet, er 18 prosent lettere, har større bildebrikke og dermed høyere oppløsning.

Smart til sosiale medier

Den berøringsfølsomme skjermen på baksiden gir med et enkelt strøk tilgang til en ny favoritt for Instagram-entusiastene, nemlig “Square mode”, hvor man får et kvadratisk 1:1-format.

Ifølge Fujifilm er samtidig Bluetooth-teknologien forbedret slik at man enkelt og automatisk kan overføre bilder til telefonen.

XF10 gir mulighet for å slå seg løs kreativt med 11 unike Fujifilm-filtre som simulerer analoge filmer, og 19 avanserte filtre, hvorav to helt nye.

Kameraet kommer i svart og gull (champagne gold) i august og kommer til å koste omkring 4999 kr.

Oppdateringer for en rekke Fujifilm-kameraer

Dessuten er oppdatert firmware klar for en rekke Fujifilm-kameraer, blant annet X-Pro2, X-T2 og GFX 50S. I X-Pro2 er det for eksempel nå mulig å skreddersy søkerbildet.

Finn firmwaren her.

Les også: Fujifilm klare med ny vidvinkel, tele og tre andre spennende objektiver

Kanskje du er interessert i...