Objektivene heter: FE 24mm F2.8 G, FE 40mm F2.5 G og FE 50mm F2.5 G.
© Sony

Sony lanserer helt ny objektivtrio

Sony har nettopp lansert hele tre nye objektiver. Vi snakker om om objektivtrioen: FE 24mm F2.8 G, FE 40mm F2.5 G og FE 50mm F2.5 G.

24. mars 2021 av Christian Trant

Sony sto for en vaskeekte hattrick da de nettopp lettet på sløret for tre nye objektiver i G-serien sin. Alle de tre FE-objektivene har E-fatning. F-en betyr at du kan bruke dem på fullformat.

Dette er de tre objektivene: 

  • FE 50mm F2.5 G
  • FE 40mm F2.5 G
  • FE 24mm F2.8 G

Alle de tre objektivene er lyssterke og kompakte og kan kjøpes til en fornuftig pris sammenlignet med konkurrentene. Prisen er den samme uansett hvilket objektiv du er interessert i – nemlig 7700 kroner.

De tre objektivene er kompakte og lette

Alle de nye Sony-objektivene er lettvektere, da vekten ligger på mellom 162 gram og 174 gram. 

Til tross for at objektivene ikke veier så mye lover Sony at de byr på et utrolig høyt detaljnivå og en flott bokeh – altså bakgrunnuskarphet.

En stor blenderåpning på for eksempel F2.5 gir deg blant annet mulighet for å ta flotte bilder med liten dybdeskarphet, og det gir en herlig og uskarp bakgrunn i for eksempel portrettene dine.

Objektivene passer til forskjellige fotosjangre

Det er selvfølgelig med forskjellige fotosjangre i tankene at Sony nå presenterer de tre forskjellige objektivene. 

FE 24mm F2.8 G er laget for å fange store landskap eller portretter der det er viktig å vise området og scenariet bak den portretterte. Objektivet gir også mulighet for å ta flotte nærbilder eller makrobilder av for eksempel mat eller insekter.

FE 40mm F2.5 G er derimot bedre egnet til portretter og video hvor du vil vise personer i helfigur. Her får du ikke med like mye av bakgrunnen, men til gjengjeld får du en større bakgrunnsuskarphet.

FE 50mm F2.5 G passer best til portretter i halvfigur, for du får mykere bokeh med objektivets kombinasjon av blender og brennvidde.

FE 50mm F2.5 G

Sony har fokusert på å lage en AF-motor som skal sikre at autofokus jobber lydløst når du for eksempel bruker objektivene til filming.

© Sony

Øyefokus gjør objektivene velegnet for portretter og video

De tre nye objektivene har støtte for øyefokus, noe som gjør det enklere å ta skarpe portretter og video. 

Objektivene hjelper nemlig kameraet med å låse fokus på øynene til personen du fotograferer. 

Det gjør også at de nye Sony-objektiver er ideelle for fotografer som filmer, da øyefokus hjelper til med å låse fokus, selv når en person flytter seg i bildet under et videoopptak. 

> Les også: Slik velger du det riktige objektivet

Vi har allerede testet FE 40mm F2.5 G

Vi i Digital FOTO er noen av de aller første i verden som fikk teste FE 40mm F2.5 G før lanseringen, og allerede nå kan du lese anmeldelsen vår i Fordelssonen.

Les anmeldelsen her.

Les mere om alle tre objektivene her.

FE 50mm F2.5 G

Objektivet FE 40mm F2.5 G er lite og kompakt, men det første i den gode G-serien der Sony streber etter høyt detaljnivå og flott bokeh – altså bakgrunnsuskarphet.

© Sony

Kanskje du er interessert i...