Stortest av vidvinkelobjektiver

En vidvinkelzoom er den mest kompliserte objektivkonstruksjonen overhodet, og bildekvaliteten har tradisjonelt vært varierende. De nye modellene har bedre bildevinkel og større lysstyrke enn før. Om det har gått på bekostning av bildekvaliteten, avslører denne stortesten av 18 originale og uoriginale objektiver til DSLR.

Når du fotograferer landskaper, skal det kraftig vidvinkel til for å få hele regnbuen eller alle de maleriske skyene med på bildet. Da dybdeskarpheten er enorm, kan du skape sammenheng mellom forgrunn og bakgrunn som aldri før.

Når du skal fotografere reportasje, enten det er et opptog eller et bryllup, er vidvinkel med zoom gull verdt. Du kan komme tett innpå begivenhetene og allikevel få med alt. Noen av de testede objektivene går med kameraets brennviddeforlengelser så langt opp i brennvidde at man også kan bruke dem til portretter i en kjapp håndvending, og dermed er det massevis av fleksibilitet.

Et zoomobjektiv med kraftig vidvinkel utvider altså bildemulighetene betraktelig. Spørsmålet er så bare hvilket objektiv man bør ha.

Kanskje du er interessert i...