Polaroidbilde på stranden
© Shutterstock

Sju fete gadgets til ferien din

Vi har håndplukket sju fotogadgets som gjør ferien din morsommere og enklere. Se hvilket utstyr du bør ha med på reisen.

I ferien skal mange fotoentusiaster på storbyferie, fjellturer eller andre spennende reiser.

Vi har laget en liste over det perfekte fotoutstyret som du må ha med på ferien. Noe av utstyret har du kanskje allerede, andre ting hadde du kanskje ikke tenkt over at du har bruk for.

Stativ med multifunksjon

Stativet har faktisk fem funksjoner som alle er nyttige på ferien.

© Digital FOTO

Fotostativ med multifunksjoner

Et stativ er nesten uunnværlig når du tar bilder. Dette smarte fjernbetjente fotostativet passer perfekt til både telefonen, actionkameraet og til den lette kamerautrustningen.

Den medfølgende fjernkontrollen kan ta bilder trådløst via Bluetooth slik at du selv kan bli med på bildene. Fjernbetjeningen sikrer også knivskarpe bilder i svakt lys og forrykende timelapse-opptak med mobilen.

Stativet består av både av en selfiestang og et bordstativ med et smart kulehode, og når de to delene settes sammen, har du et tredje stativ på 150 cm klar til de fleste oppgaver. Etter bruk kan stativet lett foldes sammen og fyller nesten ingenting i sekken. 

Du får også en universalholder med til mobiltelefonen, så den lett kan monteres på stativet.

> Akkurat nå kan du få det smarte fotostativet sammen med to nummere av Digital FOTO for kun 59,50 kroner + porto og ekspedisjon. Se tilbudet her!

Polaroid ZIP Instant Photoprinter

Skriv ut mobilbildene dine på farten med den smarte ZIP fotoskriveren

© Polaroid

Skriv ut på farten med Instant Photoprinter

Noen ganger kan man ønske at man hadde med et polaroidkamera i sekken. Saken er bare den, at det ofte kommer i andre eller tredje rekke når fotosekken skal pakkes.

I stedet kan du bruke telefonen eller kameraet og få samme raske utskrifter som ved et polaroidkamera.

Med Zip Instant Photoprinter kan du koble på telefonen eller kameraet og skrive ut bildene dine sekunder etter at du har tatt dem.

Du kan også bruke bildene som en gave, hvis du f.eks. har tatt bilder av dem som jobber i bodene på markedsplassen.

> Du kan lese mer om produktet her.

Peakdesign Capture

Klikk kameraet ditt raskt av og på stroppene på ryggsekken din med dette smarte tilleggsutstyret.

© Peakdesign

Raskt klar med en Capture

Skal du på tur med ryggsekken denne ferien vil vi anbefale at du investerer i en Capture fra Peak Design.

Du kan sette den på stroppene på ryggsekken, og så har du rask og enkel adgang til kameraet. Det tar ikke mer enn to sekunder, så har du klikket kameraet ditt av eller på.

Med Capture unngår du at du må rote rundt i ryggsekken når muligheten for det gode bildet oppstår. Kameraet sitter allerede klar utenpå ryggsekken.

> Les mer om produktet her.

DJI OSMO POCKET

Få stabil video og overraskende gode bilder med dette lille og smarte kameraet.

© DJI

Verdens minste kamera

I stedet for stort og tungt utstyr kan du selvfølgelig også bare putte verdens minste kamera med gimbal i jakkelommen.

DJI Osmo Pocket har et mekanisk flytende oppheng som stabiliserer opptakene dine så du får lekker glidende video. Du kan til og med bruke det på sykkelturen, på løpeturen eller til og med fra fallskjermen.

Les anmeldelsen vår av DJI Osmo Pocket i utstyrsguiden her.

Fordelt på bare 12,2 x 3,7 x 2,9 cm får du et videokamera med 4K-oppløsning, og du kan også ta raw- og jpeg-bilder på 12 megapiksler.

Kvaliteten er overraskende god!

> Les også: Ti gode grunner til hvorfor du må kjøpe en DJI Osmo Pocket.

Polarpro Defender deksel

Unngå rotet med forskjellige objektivdeksler ved å skifte til ett i gummi.

© PolarPro Filters

Gummideksel til objektivet

Det er superirriterende når du roter rundt i en ryggsekk, hvor dekslet til objektivet er blitt borte eller eller blandet med de 117 andre.

Du kan spare deg selv frustrasjonen og til og med få ekstra plass i ryggsekken hvis du i stedet investerer i et gummideksel.

> Les vår guide til hvordan du velger den rette fotoryggsekken.

Det fleksible dekslet av gummi passer ofte til flere størrelser av objektiver. Du kan f.eks. få deksler som passer til 55mm og 62mm eller dine 77 mm til 82 mm objektiver.

> Les mer om dekslene her.

Den ultimate foto-powerbanken

Skal du ut på reise, er det en god ide at du tar med litt ekstra strøm. Kanskje du også bør ta med litt fotolys. Den slags kommer fort til å fylle godt opp i fotosekken.

Hvis du vil ha med begge deler, kan vi anbefale vår powerbank som kan alt dette.

Digital FOTO's powerbank har 32 LED-lys, som hjelper deg hvis du mangler lys i bildene. Den har også solcelleoppladning, så du alltid har strøm uansett hvor lenge du er på farten.

> Les mer om powerbanken her.

Outdoor Element Firebiner

Denne kroken kan skru, skjære, åpne flasker og tenne et bål. Alt dette er noen fotoentusiasten kan få stor glede av på ferien.

© Outdoor Element

Krok og fyrtøy

Vi innrømmer glatt at denne gadgeten nok ikke gjør stort for kvaliteten på bildene dine, men kanskje den gjør det allikevel?

Hvis du investerer i denne kroken har du en ekstra mulighet for henge fotosutstyret ditt utenpå sekken. I tillegg har du en liten kniv og en liten skrutrekker som kan være nyttig hvis du f.eks. skal sette kameraet fast på et stativ.

Ut over dette kan du også få mer lys i bildene hvis du bruker det smarte fyrtøyet som er innebygd i kroken. Det krever selvfølgelig brensel og en bålplass.

I tillegg til et bløtt lys fra et bål, kan kroken selvfølgelig også være smart hvis fotoferien din har tatt en uventet vending, og du derfor desperat mangler lys og varme.

> Les mer om kroken her.

Kanskje du er interessert i...