De nye GoPro HERO8 Black og GoPro Max.

Slik ser GoPros HERO8 Black og GoPro Max ut.

© GoPro

GoPro lanserer to nye actionkameraer

GoPro har lansert de nye GoPro HERO8 Black og GoPro Max. Det er to nye og spennende actionkameraer som er klare for å fange spennende actionfylte øyeblikk.

1. oktober 2019 av Jeppe Vestergaard

Hvis du er en utendørsperson som elsker å fotografere de actionfylte øyeblikkene dine, er du sikkert nysgjerrig på hva GoPro nettopp har lansert for deg.

To nye actionkameraer har sett dagens lys: Det ene er GoPro HERO8 Black, som blir storebroren til actionkameraet GoPro HERO7 Black.

I tillegg har GoPro lansert GoPro MAX. Det er et spennende nytt 360-graderskamera som avløser GoPro Fusion.

Så rått er GoPro HERO8 Black

GoPro HERO8 Black er det mest profesjonelle actionkameraet deres noensinne. Det kommer også med mange muligheter for oppgraderinger.

En av de største nyhetene med GoPro HERO8 Black er at det har fått føtter til å slå ut under, så du trenger ikke lenger å sette det i et kamerahus for å feste det på diverse holdere.

> Les også anmeldelsen vår av GoPro HERO7 Black.

Mange muligheter med GoPro HERO8 Black

Det nye GoPro Hero8 med sine mod.

Det finnes mange muligheter for å oppgradere GoPro Hero 8 med ekstrautstyr.

© GoPro

Den største nyheten med GoPro HERO8 er imidlertid at brukeren får mulighet for å oppgradere kameraet med ekstrautstyr.

Du kan for eksempel kjøpe et hus som GoPro kaller Mod, som omslutter kameraet og gir mulighet for nye og spennende funksjoner.

Deres Media Mod har en innebygd shotgun-mikrofon, mikrofonutganger og to blitssko. I tillegg kan man kjøpe et hus med en LED-lampe eller en LCD-skjerm som gir mulighet for se opptakene i selfie-mode.

Skjermen har vært etterspurt av brukerne som elsket frontskjermen på DJI OSMO Action.

> Les også: Slik anmeldte vi DJI OSMO Action.

GoPro har også oppdatert det elektroniske stabiliseringssystemet sitt. Den nye versjonen heter HyperSmooth 2.0, som i følge GoPro kan boostes så opptakene blir enda mer stabile.

GoPro HERO8 en bildebrikke på 12 megapiksler. Det kan filme i 4K med 60 bilder i sekundet og HD med 240 bilder i sekundet. Ifølge GoPro gir det mulighet for åtte ganger slowmotion.

> Les også: Fem enkle tips for bedre actionbilder.

Kameraet kan forhåndsbestilles nå og har en pris på 4699 kroner.

Vil du vite mer om GoPro HERO8 Black, kan du lese mer her eller se GoPros videopresentasjon under.

GoPro Max avløser GoPro Fusion

Det første man legger merke til med GoPro Max, er at det er mindre enn GoPro Fusion. Det har også fått føtter som det GoPro HERO8 Black har. Derfor passer det på alle GoPros holdere.

GoPro Max

Slik ser nye GoPro Max ut. Legg merke til at du også kan bruke bare det ene av de to kameraer.

© Gopro

En annen stor forskjell fra GoPro Fusion er at det skriver 360-gradersvideoene sine til ett kort i stedet for to, som det Fusion gjorde.

> Les også: Dette var dommen vår over GoPro Fusion.

For å kunne filme 360-gradersvideo sitter det to kameraer i GoPro Max. De to kameraer kan også brukes enkeltvis, som et "vanlig" GoPro.

De to kameraene gjør for eksempel at du kan se deg selv når du filmer. På den ene siden sitter det nemlig en trykkfølsom skjerm som kan vise deg liveview fra kameraet på samme side.

En ny og markant forbedring er at du ikke lenger trenger å sette sammen 360-gradersvideoen din i et program på PC eller Mac, som var tilfellet med GoPro Fusion. GoPro Max fikser det nemlig selv.

Velg kameravinkel når du kommer hjem

360-gradersvideoen kan redigeres slik at du flytter kameravinkelen din rundt. Det gir en effekt som i prinsippet ser ut som at du for eksempel har panorert et vanlig kamera under opptakene. Forskjellen er bare at du kan endre kameravinkelen din når du kommer hjem. Nettopp denne funksjonen finner vi også i andre 360-graderskameraer.

Til videoen tar GoPro Max også opp 3D-lyd med sine seks innebygde mikrofoner. En av dem er en innebygd shotgunmikrofon som gir nøyaktig lyd – for eksempel hvis du bruker kameraet i selfie-mode.

> Les også: Dette er alt du må vite om actionkameraer.

GoPro MAX kan forhåndsbestilles og koster 5699 kroner.

Vil du vite mer om GoPro MAX, kan du lese mer her eller se GoPro Maxs presentasjonsvideo under.

Kanskje du er interessert i...