GoPro-kamera på palmetre.

GoPro ønsker å tilby mer spesialiserte kameraer som skal gjøre livet lettere for fotografer i en rekke spesifikke situasjoner.

© Shutterstock

GoPro-sjefen: Flere nye og annerledes modeller er på vei

GoPro vil utvide sortimentet i løpet av 2022. Kameragiganten jobber for øyeblikket med å utvide sortimentet med ytterligere to modeller sammen med de nåværende Hero- og Max-kameraene.

10. februar 2022 av Christian Trant

Ifølge Nick Woodman, GoPros grunnlegger og administrerende direktør, skal GoPro nå tilby brukerne mer spesialiserte kameraer. 

På selskapets årlige generalforsamling på torsdag fortalte Woodman om selskapets nye strategi, og det blir spennende å følge med på dette.

GoPro pleide å ha flere modeller i sortimentet sitt. Det gjaldt blant annet Hero-serien, hvor det er både White, Silver og Black-modeller.

Slik har det imidlertid ikke vært på en stund, men nå er altså to helt nye modeller på vei.

Spesialiserte actionkameraer til ulike behov

Under generalforsamlingen fortalte Woodman at selskapet tidligere produserte flere kameramodeller som alle appellerte til den samme typen kjøper – og det skal det nå gjøres noe med.

Selskapets nye plan er å jobbe med mer spesialiserte kameratyper som vil appellere til helt nye brukergrupper sammenlignet med dem for eksempel Hero og Max appellerer til.

Men hvilke behov eller spesielle brukere det dreier seg om, er fortsatt uvisst. Vi vet altså ennå ikke om det er kameraer til dykkere, piloter eller filmskapere – eller noe helt annet.

Woodman snakket imidlertid om at han gjerne så at GoPro appellerte mer til det profesjonelle markedet.

Han utdypet dette med å fortelle at målet ikke var å lage en såkalt «sveitserkniv» som passer til alle, men derimot en «skikkelig skarp kniv» til et mindretall. 

> Les også: Slik tar du bedre bilder med et actionkamera

GoPro HERO10

Det første GoPro-kameraet kom i salg for 17 år siden. GoPro HERO10 Black er den nyeste modellen, som kom ut høsten 2021.

© GoPro

Eldre modeller blir snart rimeligere

Når GoPro annonserer nye kameraer, betyr det ofte at de eldre modellene blir faset ut og dermed også betydelig rimeligere.

I Utstyrsguiden finner du anmeldelsene våre av de nåværende modellene. Her kan du enkelt finne modellen som passer til dine behov. 

Dette kan for eksempel være en av disse:

Kanskje du er interessert i...