Dette kan du med Bluetooth i kameraet ditt

Ofte har nyere kameraer integrert Bluetooth. Dette gir deg mange fordeler, særlig når du er på farten.

20. mai 2019 av Jeppe Vestergaard

Nye kameraer har ofte mulighet for å kommunisere med datamaskiner, telefoner og nettbrett på forskjellige måter. Dette kan være via Wi-FI, minnekort eller Bluetooth. 

Nettopp Bluetooth gir noen spesielle fordeler som vi ser nærmere på her.

Bluetooth gir plass i kofferten

Hvis du skal på storbyferie og ta gatebilder, er det fint om oppakningen på ryggen ikke er så tung. Da kan Bluetooth spare deg for en del kilo i ryggsekken.

Med en trådløs forbindelse har du nemlig mulighet for å overføre de nyeste bildene til mobilen i en fei. Deretter kan du enkelt og raskt redigere bilder på telefonen eller nettbrettet.

Dermed trenger du ikke nødvendigvis drasse på en tung datamaskin på ferien.

telefon nettbrett og datamaskin på et skrivebord

Med en trådløs forbindelse som Bluetooth kan du enkelt overføre bilder fra kameraet til telefon, nettbrettet eller datamaskinen.

© Shutterstock

Bluetooth gir spesielle bilder

En annen stor fordel ved å ha Bluetooth i kameraet ditt er hvis du vil kunne styre kameraet på avstand.

Setter du for eksempel opp kameraet i en lysning der du håper at et rådyr eller et annet dyr kommer forbi, kan det være lurt å sitte et stykke unna.

Med Bluetooth kan du ofte styre kameraet ditt via mobilen eller nettbrettet. Sett kameraet ditt på et stativ og vent på at det perfekte og uforstyrrede motivet kommer inn foran kameraet. 

Nå kan du trykke på utløseren og ta et godt bilde i ro og mak.

> Finn et stativ som passer til deg her

rev

Hvis du fjernutløser kameraet via Bluetooth, kan du være så heldig at for eksempel dyr kommer helt tett på kameraet ditt når du ikke selv sitter ved siden av det.

© Shutterstock

Hvorfor Bluetooth i stedet for Wi-Fi?

Bluetooth er ikke den eneste metoden for å koble kameraet til datamaskinen, telefonen eller nettbrettet. Mange kameraer har også innebygd Wi-Fi som kan skape en forbindelse fra kameraet.

Men Wi-Fi kan være litt kronglete sammenlignet med Bluetooth. Det er nemlig lettere å sette opp Bluetooth. Det vil si at forbindelsen mellom kameraet og for eksempel telefonen settes opp med bare noen få klikk, og det krever ikke lange passord og annet styr.

I tillegg krever det også mindre strøm enn en Wi-Fi-forbindelse. Dette er nyttig hvis du vil bruke en trådløs forbindelse som utløser til kameraet.

I tillegg gjør også Bluetooth at du slipper å koble deg fra internett får å koble kameraet til for eksempel en datamaskin over Wi-Fi-forbindelsen. Dette er altså en direkteoppkobling som gjør at du ikke trenger å hoppe av internett for å skape en forbindelse.

Hvorfor Wi-Fi i stedet for Bluetooth?

Bluetooth har imidlertid også noen få begrensninger som vi ikke vil holde hemmelige for deg.

I utgangspunktet får du en litt kortere rekkevidde med Bluetooth enn med en Wi-Fi-forbindelsen. I tillegg får du raskere ovrføringshastighet med Wi-Fi.

Skal du overføre mange og tunge raw-bilder fra kameraet ditt, vil vi anbefale å bruke Wi-Fi i stedet for Bluetooth. Men det er likevel ofte best å ta veldig tunge overføringer med et SD-kort.

Alternativt kan du også bruke Bluetooth og Wi-Fi hvis du går inn på kameraet og velger ut noen få bilder du har lyst til å overføre og redigere på for eksempel en telefon.

> Les om hvordan du får bilder fra mobilen og over til datamaskinen her

Kanskje du er interessert i...