Fujifilm X100V

Nye Fujifilm X100V er et oppgradert kamera med et kompakt og flott design, og derfor er det perfekt til for eksempel storbyferien.

© Fujifilm

Derfor er Fujifilms X100V det ultimate kompaktkameraet

Det nyeste medlemmet i Fujifilms X100-serie er blitt oppdatert med et helt nytt objektiv, ny bildebrikke, en berøringsfølsom skjerm som kan vippes, og mye mer.

5. februar 2020 av Sarah Marie Winter

Det er snaut ti år siden det første kamera i Fujifilms X100-serie kom ut, og nå er femte generasjon av de luksuriøse kompaktkameraet klar. 

De største nyhetene i nye X100V er APS-C-bildebrikken på 26 megapiksler – lik den vi finner i det dyrere speilløse systemkameraet X-Pro3 – en ny touchskjerm som kan vippes i to retninger, og et helt nytt 23 mm F2.0-objektiv. 

Av andre nye funksjoner kan vi nevne muligheten for å filme i 4K, en opptakshastighet på 20 bilder i sekundet med elektronisk lukker og 11 bilder i sekundet med mekanisk lukker, samt forbedret autofokus.

> Les også: 4 grunner til å velge et kompaktkamera

Fujifilm X100V

Den nye modellen har fått en berøringsfølsom LCD-skjerm på 3,0 tommer med en oppløsning på hele 1 620 000 punkter.

© Fujifilm

Forbedret design og værtetting 

I tillegg er det klassiske designet som kjennetegner X100-serien, blitt forbedret. 

Blannt annet skal grepet ha blitt bedre, og ISO-innstillingshjulet har fått en ny låsefunksjon så du kan endre ISO-verdien raskere.

Også værtettingen av kamerahuset er helt ny. Imidlertid må du ha det en adapterring og et beskyttelsesfilter hvis også objektivet skal tåle regn. 

> Les også: Dette synes vi om nye Fujifilm X-Pro 3

Med de mange nye forbedringer og oppgraderingene er det nye X100V en sterk kandidat til tittelen som det ultimate kompaktkameraet.

Det er faktisk stort sett bare størrelsen og det faste objektivet som skiller det fra modellen X-Pro3, noe som gjør X100V til det perfekte kameraet til for eksempel storbyferien, hvor man ikke vil stå og tukle med objektiver. 

Fujfilm X100V fås i svart og sølv og kommer i butikkene i mars. Prisen kommer til å ligge på cirka 14 999 kroner.

Les mer om det nye kompaktkameraet her.

> Les også: Nye objektiver fra Fujifilm slår to rekorder

Fujifilm X100V

Fujifilm X100V har fået en top- og bundplade i fræset aluminium med en glat belægning. 

© Fujifilm

Kanskje du er interessert i...