Zoomfunksjon i Oppo-mobil

Mobilprodusenten Oppo har allerede lansert optisk zoom i flaggskipet.

© Oppo

Ny teknologi gjør din neste mobil til en kraftplugg

Mobilprodusentene kjører hardt på for å være først ute med ny teknologi som gjør kamerafunksjonene enda bedre. Noe det virkelig er verdt å glede seg til, er optisk zoom.

Vi har for lengst vent oss til at nye mobiltelefoner kommer med både to og tre kameraer, slik at du for eksempel har vidvinkel, supervidvinkel og tele i en og samme mobil. 

Noen av produsentene reklamerer dessuten med avanserte zoomfunksjoner. Problemet er bare at det ikke er snakk om reell optisk zoom, slik vi kjenner det fra virkelige kameraer.

Zoom uten juks

I disse mobilene byttes det smidig mellom objektivene mens du zoomer digitalt. Det er ikke optimalt for detaljgjengivelsen. 

Nå har flere produsenter funnet løsninger som kan gi deg ekte optisk zoom, og den kinesiske produsenten Oppo har allerede lettet på sløret for sin kommende satsing.

Oppo kan nemlig tilby optisk zoom som dekker området 85–200 mm, og det er snakk om en ekte zoomkonstruksjon der linsene beveger seg foran bildebrikken i et rør. Det vil gi betydelig bedre detaljgjengivelse. 

Også Apple og Samsung har planer om patenter på lignende løsninger.

>Les også: Seks ting du bør vite om kameraet i mobiltelefonen din

Femakset bildestabilisering

Femakset bildestabilisering slik den vi kjenner til fra speilløse systemkameraer, er på god vei til mobilen.

© Oppo

Bedre bildestabilisering

Akkurat som da vi først så digital zoom, har også bildestabiliseringen i mobiltelefoner lenge vært digital. Det er faktisk bare noen få år siden optisk bildestabilisering fant veien til mobilen, og det var et kjempeløft. Nå er Oppo imidlertid også klare for å gi funksjonen et enda større løft. 

Nå kan du nemlig også glede deg til femakset bildestabilisering, slik den du kjenner til fra de nyeste speilløse systemkameraene. Oppo selv mener at teknologien kan kompensere 65 prosent bedre enn dagens teknologi.

De nye teknologiene bør komme til nytte for forbrukerne i begynnelsen av 2022, og vi kan nesten ikke vente.

>Les også: De beste tipsene til bedre mobilbilder

Kanskje du er interessert i...