Sony Xperia 1 V

Sony Xperia 1 V er et nytt mobilflaggskip som kan filme i profesjonell kvalitet.

© Sony

Sony Xperia 1 V: Ny bildebrikketype utfordrer konkurrentene

Sony Xperia 1 V er Sonys nye flaggskip innen smarttelefoner. Modellen er verdens første med stablet bildebrikke.

Nå har Sony lansert to nye smarttelefoner i Xperia-serien. Xperia 1 V er toppmodellen. I motsetning til forgjengeren Xperia IV har Xperia V en helt ny bildebrikketype beslektet med produsentens ledende speilløse systemkameraer. 

>Les også: Slik tar du den beste selfien

Sony Xperia 1 V

I likhet med speilløse Sony A1 har Sony Xperia 1 V også en stablet bildebrikke som motvirker såkalt rolling shutter.

© Sony

Bedre i svakt lys

Det er en såkalt stablet bildebrikke som i dette tilfellet består av to lag. Ifølge Sony vil det blant annet gi betydelig bedre håndtering av støy når du fotograferer i svakt lys. Bildebrikken er også større enn i Xperia 1 IV. Det er nemlig en bildebrikke på 1/1,35 tommer med en oppløsning på 48 megapiksler. Dette kameraet er på 24 mm og blender F1.9.

I tillegg får du tele på 85–125 mm med blender F2.3–2.8. Her er oppløsningen 12 megapiksler. Du får også en ultravidvinkel på 16 mm med F2.2 og en oppløsning på 12 megapiksler.

Sony Xperia 1 V har en 6,5"-skjerm med 4K-oppløsning og tar opp video i 4K. I tillegg veier den bare 187 gram. Prisen er 13 490 kroner. 

>Les også: Så god er iPhone 14 Pro

Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 10 V er verdens letteste 5G-mobiltelefon.

© Sony

Lillebror Sony Xperia 10 V med tradisjonell bildebrikke og lavere oppløsning veier bare 161 gram og koster kun 4890 kroner.

Kanskje du er interessert i...