Den nye Apple iPhone XS

De nye iPhone-modellene byr på et elegant helskjermsdesign og den kraftige A12-prosessoren som skal gi et raskere kamera. 

© Apple

Her er de råeste egenskapene i iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr

Apple har nå offentliggjort tre nye smarttelefoner – iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr. Her er de tre egenskapene vi liker aller best.

12. september 2018 av Sarah Marie Winter

Tar du portrett- og landskapsbilder med smarttelefonen din, bør du glede deg til at iPhone Xs og iPhone Xs Max kommer i butikkene.

For riktig nok har dobbeltkameraet på de to nye modellene samme oppløsning som fjorårets modeller, iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X, men utviklerne hos Apple har lagt til et par nye og spennende funksjoner i de nye telefonene.

Funksjoner som potensielt vil kunne viske ut grensen mellom smarttelefoner og speilrefleks- og systemkameraer ytterligere. 

Les også: Førsteinntrykket vårt iPhone X

Her er tre av de tingene vi gleder oss til med de nye modellene:

iPhone Xs og iPhone Xs Max

De nye iPhone-modellene blir større enn noensinne.

© Apple

1. Justerbar dybdeskarphet i nye iPhone

Det er slutt på å irritere seg over at du ikke fikk en flott bakgrunnssløring i portrettet ditt da du tok bildet. Nå kan du nemlig tilpasse dybdeskarpheten – eller mangelen på den – i bildebehandlingen.

Med funksjonen "Depth Control" kan du gi portrettet ditt en dybdeskarphet helt ned til F1.4 og dermed få den flotte, ettertraktede bokeh-effekten som du tidligere har måttet ha et et speilrefleks- eller systemkamera for å få til.

Både bak- og frontkameraet vil få denne funksjonen.

2. Intelligent HDR

Det blir også lettere å få fram detaljer i høylys og skygger. Faktisk vil det skje helt automatisk hvis du fotograferer med funksjonen "Smart HDR".

Hver gang du tar et billede, vil kameraet ta en rekke "buffer-bilder" med forskjellige eksponeringer, blant annet en lang eksponering som skal få fram detaljer i skyggeområdene.

Deretter vil kameraet analysere alle bildene, velge de beste og smelte dem sammen for å skape den flotteste og mest detaljerte versjonen av det motivet du vil fotografere.

3. Video med stereolyd

Ifølge Apple er videokvaliteten i iPhone Xs og iPhone Xs Max bedre enn i noen annen smarttelefon. 

Det kommer blant annet av den større og dobbelt så raske sensoren som gjør det mulig å få flottere resultater i svakt lys og et større dynamisk område i opptak med opptil 30 bilder i sekundet.

Samtidig gir de fire innebygde mikrofonene mulighet for å ta opp lyd i stereo, noe som er ekstremt effektfullt hvis du for eksempel filmer sport. 

> Les flere nyheter og tips for iPhone her

Bonus: Lettere forbedringer av spesifikasjoner

Ser man på spesifikasjonene, snakker vi om lettere forbedringer av fjorårets modeller. De nye iPhone-modellene har fått en ny A12-prosessor som skal gjøre kameraet enda raskere og bedre. 

Som på iPhone 8, 8 Plus og X har dobbeltkameraet på baksiden av iPhone Xs og Xs Max en oppløsning på 12 megapiksler. 

I det ene kameraet er imidlertid lysstyrken blitt forbedret fra F2.8 til F2.4. Begge kameraer har optisk bildestabilisering, og telekameraet har 2x optisk zoom.

I tillegg til iPhone Xs og Xs Max er det også kommet en budsjettvennlig versjon, Xr, som er større enn Xs, men som til gjengjeld har LCD-skjerm, der de andre skjermene kommer med den nyere OLED-teknologien. 

De nye iPhone-modellene forventes å komme i butikkene i slutten av september.

iPhone Xs og iPhone Xs Max

Prisene på de nye iPhone-modellene blir som følger:

iPhone Xs Max:

64 GB 12 690 kr

256 GB 14 490 kr

512 GB 16 790 kr

iPhone Xs:

64 GB 11 490 kr

256 GB 13 290 kr

512 GB 15 590 kr

iPhone XR:

64 GB 8690 kr

128 GB 9290 kr

256 GB 10 490 kr

> Synes du at kostnaden er i overkant høy, kan du utvide mulighetene for den nåværende mobilen din me ekstraobjektiver. 

Få 3-i-1-objektiver til mobilkameraet med to numre av Digital FOTO for bare 98 kroner inkl. porto og ekspedisjon. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...