iPhone 13.

De nye iPhonene kommer med flere funksjoner som blant annet gir deg vakre portretter, flotte videoer og et detaljnivå vi ikke har sett før.

© Apple

Nå kommer iPhone 13 – og det er gode nyheter for smarttelefonfotografer

Apple har nettopp presentert fire nye iPhone 13-modeller. De nye smarttelefonene kommer med helt nye kameramuligheter, og også batterilevetiden er forbedret.

16. september 2021 av Christian Trant

Når verdens største teknologiselskap annonserer at nye produkter er på vei, har Apple hele verdens oppmerksomhet – og selvfølgelig også vår her i Digital FOTO.

Denne gangen presenterte Apple den neste iPhonen i rekken – nemlig de nye iPhone 13-modellene – og de byr på mange nye og spennende funksjoner. 

Kameraene på baksiden av telefonen har nemlig fått en enorm oppgradering, og det skaper helt nye fotomuligheter.

iPhone 13 Pro Max kommer med en helt ny ultravidvinkel

De fire nye iPhone 13-modellene som ble presentert, er:

  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro-modellene er de mest interessante sett med fotoøyne. De har nemlig fått en skikkelig oppgradering av kamerasystemet.

iPhone 13 Pro og iPhone Pro Max har fått oppgraderte bak-kameraer. I likhet med iPhone 12-modellene er det fortsatt tre bildebrikker på 12 megapiksler.

Den primære 12 megapiksler-brikken har en blenderåpning på F1.5. I tillegg har den en 12 megapiksler-brikke med telefotolinse som kan levere 3x optisk zoom.

Til slutt har den tredje bildebrikken en oppløsning på 12 megapiksler og en blenderåpning på F1.8.

Som noe helt nytt kommer Pro-modellene nå også med en innebygd makrofunksjon som lar deg ta makrobilder bare to centimeter unna motivet.

Dessuten gjør en helt ny bildebrikke at de nye smarttelefonene kan fange opp 47 prosent mer lys – og det gir deg flere detaljer når du fotograferer i svakt lys.

> Les også: Dette er den beste kameratelefonen akkurat nå

De nye iPhone 13-modellene kommer med diskré designmessige endringer, men man må se godt etter. 13-modellen er nemlig veldig lik tolveren. 

© Apple

iPhone 13 leverer skarpere video enn forgjengerne

Når du filmer med de nye iPhone 13-modellene, kan du bruke nye Cinematic Mode som gjør det enklere å få glidende overganger mellom objektene du fokuserer på.

Apple har blant annet gjort det enklere å flytte fokus fra et punkt til et annet – uten at du får harde fokusoverganger i videoene dine.

Du kan perfeksjonere portrettene dine lettere

De nye iPhone 13-modellene gir deg også nye muligheter til å nerde deg til perfekte portretter. 

Med oppgradert Night Mode, som blant annet forsterker fargene, og HDR 4, som skaper kontrast mellom mennesker og bakgrunn, er det blitt enklere å få knivskarpe portretter med flott uskarphet i bakgrunnen.

I tillegg kommer de nye smarttelefonene også med en rekke fotografiske stiler – omtrent som presets – som gjør det enklere å gjøre portrettene dine personlige.

De nye iPhone 13-modellene leverer bedre bilder i svak belysning. 

© Apple

Nytt batteri gir lengre levetid 

Også batteriet i iPhone 13-modellene har fått en skikkelig oppgradering.

Apple sier at sammenlignet med iPhone 12 mini vil iPhone 13 mini holde 1,5 time lenger uten å gå tom for strøm.

På iPhone 13, Pro og Pro Max vil batteritiden forlenges med 2,5 time hvis vi sammenligner med de tilsvarende iPhone 12-modellene. 

Hvis du abonnerer på Digital FOTO, har du full tilgang til Fordelssonen, hvor vi så fort som mulig vil teste alle de nye funksjonene du kan lese om i denne artikkelen.

Når kan jeg kjøpe de nye iPhone 13-modellene?

Du kan kjøpe de nye iPhone 13-modellene fra 24. september, men alle de fire smarttelefonene kan forhåndsbestilles fra 17. september.

Priser: 

  • iPhone 13 Pro med 6,1"-skjerm koster fra 12 290 kroner.
  • iPhone 13 Pro Max med 6,7"-skjerm koster fra 13 490 kroner.
  • iPhone 13 Mini med 5,4"-skjerm koster fra 8490 kroner.
  • iPhone 13 med 6,1"-skjerm koster fra 9790 kroner.

Kanskje du er interessert i...