Nye Panasonic Lumix GH6

Nye GH6 vil være tilgjengelig allerede fra begynnelsen av mars 2022.

© Panasonic

Nytt Panasonic-kamera satser mest på video

De speilløse systemkameraene i GH-serien er Panasonics flaggskip som er beregnet mest for videofotografer. Slik er det også med nye GH6, som er blitt mye bedre enn de tidligere GH-modellene.

Med en forsinkelse på cirka tre måneder er nye Panasonic Lumix GH6 endelig lansert.

GH6 nedstammer i rett linje fra verdens første speilløse systemkamera GH1 fra 2009, men underveis i serien har Panasonic endret målgruppe.

I dag er kameraene i GH-serien nemlig beregnet mest for videofotografer, selv om kameraene også byr på gode fotomuligheter.

GH6 er mest av alt til videofotografer

Ved Panasonics introduksjon av nye Panasonic Lumix GH6 var det klart at det nye kameraet mest av alt er designet for det økende antallet fotografer som lager videoinnhold.

Kameraet tar bilder på 25 megapiksler, noe som i seg selv ikke er noen stor forbedring i forhold til de tidligere modellene – eller sammenlignet med konkurrentene.

Panasonic satser nemlig på et helt annet område, og det er selvfølgelig på videodelen.

Det ser vi blant annet på at kameraet har en ny høyhastighets-Micro Four Thirds-bildebrikke som er i stand til å ta opp 5,7K-video med 60 bilder i sekundet.

I tillegg kan GH6 ta opp 10-bit 4K-video med 120 bilder per sekund, noe som gjør det mulig å ta opp slow motion av høy kvalitet.

Dette ble de tidligere modellene – Panasonic GH5 Mark II og GH5 – også kritisert for å mangle.

Les også: Slik får du den beste videolyden

Nye Panasonic Lumix GH6

GH6 kan også ta opp timelapsevideoer i 4K-kvalitet internt i kameraet. I tillegg justerer kameraet selv eksponeringen mellom de mange bildene i timelapseserien, slik at du får mer ensartede opptak.

© Panasonic

Mer stabilitet til håndholdte videoopptak

Til håndholdte opptak benytter Panasonic Lumix GH6 seg av en ny 5-akset bildebrikke som skal sikre deg flotte og flytende videoer.

Det femaksede systemet er ifølge Panasonic selv laget for å gi økt stabilitet under panoreringer og når kameraet skal følge raske motiver.

Det er blitt enklere å få skarphet i videoene dine

Med funksjonen MF Assist slått på under filmopptak er det nå mulig å forstørre skjermen opptil seks ganger for å sjekke fokus.

Hvis du bruker AF-ON-knappen eller trykker på skjermen i MF Assist-modus, får du et forstørret bilde som viser hvor skarpheten ligger.

Den nye funksjonen skal gjøre at du aldri igjen åpner videoopptakene dine på en større skjerm og ser at fokuset ligger feil.

> Les også: Slik viser du videoene dine på YouTube

Nye Panasonic Lumix GH6

Designmessig ligner GH6 veldig på de tidligere modellene. Knappene og kameramenyene skal også være nærmest identiske, og det er en fordel hvis du er kjent med GH-kameraene.

© Panasonic

Pris og tilgjengelighet 

GH6 vil være tilgjengelig fra mars 2022 for 24 990 kroner for kameraet alene, eller for 31 990 kroner for et sett med 12–60 mm objektiv.

Vi har tidligere anmeldt GH5. Du kan lese anmeldelsen vår her.

Kanskje du er interessert i...