Smarttelefon på skrivebord med YouTube-logo

Det er slett ikke vanskelig å laste opp en video til YouTube. I artikkelen her viser vi hvordan du kommer i gang. 

© Shutterstock

Slik viser du frem videoene dine på YouTube

Det mye morsommere å lage videoer hvis man kan dele dem med venner, familiemedlemmer og andre interesserte, og det kan du enkelt gjøre kjapt på YouTube. Se hvordan under.

11. mars 2020 av Sarah Marie Winter

Du har helt sikkert gått på YouTube for å finne den virkelig gode låten som ble spilt på radio,men har du vurdert å selv bruke plattformen til å dele dine egne videoer?

Hvis du aldri har prøvd å laste opp en video til YouTube, kan det kanskje virke litt uoversiktlig, men det er faktisk både lett og raskt. 

Først må du opprette en bruker. 

Hvis du allerede har en, kan du hoppe over trinn 1 og gå til trinn 2. 

> Les også: Ta opp video med speilrefleks- eller systemkamera

Trinn 1: Opprett en brukerkonto på YouTube

Klikk på knappen oppe i høyre hjørne med teksten 'Sign in'. Hvis du har en Google-konto, kan du logge inn på YouTube med de samme opplysningene. Ellers må du trykke på 'Create account' nederst i vinduet.

> Les også: Slik lager du en timelapse-video

Trinn 2: Last opp videoen din på YouTube

Når du er logget inn på YouTube, klikker du på kontoen din og velger "Opprett kanal". Så kan du velge om du vil opprette kanalen i samme navn og med samme bilde som du har opprettet Google-kontoen din med, eller om du vil velge en ny identitet på YouTube.

Nå kan du fylle ut en beskrivelse av YouTube-kanalen din og tilføye linker til f.eks. hjemmeside, Facebook- og Instagram-profil, men du kan også bare klikke 'Konfigurer senere'. 

Trykk så på den blå knappen i midten av siden, hvor der står 'Last opp en video'. Klikk på 'Velg fil', eller trekk videoen fra en mappe på datamaskinen, og slipp den over vinduet. 

> Les også: Dette betyr videofilnavnene

Trinn 3: Beskriv YouTube-videoen din

Nå kan du taste inn en tittel og en beskrivelse, samt velge det miniatyrbildet som blir vist på YouTube sammen med tittelen på videon.

Til slutt kan du velge om videoen skal være offentlig, skjult eller privat på YouTube. Dette er f.eks. smart hvis det er videoer fra ferier eller familiesammenkomster som du ikke er interessert i at alle på YouTube skal kunne se. 

> Les også: Her er de beste programmene til videoredigering

Kanskje du er interessert i...