Pentax K-3 Mark III kamera

Pentax K-3 Mark III kan se ut som det nyeste skuddet på stammen fra 1980-tallet, men kameraet byr på den nyeste teknologien. 

© Pentax

Pentax K-3 Mark III: Den nyeste teknologien kombinert med retrouttrykk

Det er fullt mulig å forene tradisjonelt design og innovativ kamerateknologi. Det er Pentax K-3 Mark III et bevis på. Her er designet i beste retrostil, men innmaten er laget etter nåtidens standarder.

7. april 2021 av Christian Trant

Hvis du har fotograferet i mange år og kamerasamlingen din gradvis har blitt større, vil du sannsynligvis dra kjensel på Pentax K-3 Mark III.

Pentax K-3 Mark III ser nemlig ikke ut som et kamera fra 2021. 

Tvert imot bygger kameraet videre på designet fra noen av Pentax' eldre modeller, men kamerafunksjonene og innstillingene matcher år 2021.

Bak retrodesignet har Pentax plassert en ny bildebrikke på 25 megapiksler som i kombinasjon med kameraets bildeprosessor skal gi god bildekvalitet og en fremragende lysfølsomhet på ISO 1 600 000.

Samtidig forteller Pentax at de har fokusert på å lage et raskt kamera som skal gjøre det lettere å fotografere raske motiver.

Kameraet tar opptil 12 bilder pr. sekund, og videre er autofokussystemet raskere enn i de forrige modellene i samme prisklasse.

Kamerahuset skal også tåle vær og kulde, så selv om kameraets ytre ser ut som noe fra 1980-tallet. gjør aluminiumhuset og de mange tettingene at kameraet er robust. 

Pentax K-3 Mark III kan leveres fra april 2021, og den veiledende utsalgsprisen er 22 390 kroner.

> Les også: Dette er de beste kameraene akkurat nå

Kanskje du er interessert i...