Polaroid camera
© Polaroid Originals

Polaroid-kameraet vender tilbake

Polaroid har igjen gjort analoge instant-kameraer populære. Vi tester et Polaroid OneStep2, ser bildet bli fremkalt og gir deg en oversikt over den nye, analoge trenden.

31. oktober 2017

For de fleste av oss vekker tanken om et polaroid-kamera nostalgi, men nå er de ikoniske kameraene, der bildet kommer ut med én gang, tilbake i butikkhyllene i stor stil.

Under Photokina-messen i fjor så vi flere nye kameraer der bildet kommer ut med det samme, fra forskjellige produsenter. Og det kommer stadig nye kameraer.

Nå sist har selskapet the Impossible Project, som kjøpte opp konkursboet til Polaroid i 2008, lansert en versjon som er nesten identisk med klassiske Polaroid OneStep fra 1977.

Kamera der bildet kommer ut umiddelbart

I motsetning til andre retro-inspirerte instant-kameraer, som for eksempel Fujifilm Instax SQ10, som vi anmeldte tidligere i år, er det eneste digitale ved det nye Polaroid-kameraet en micro-USB-port som blir brukt til å lade batteriet.

Kameraet har verken digital skjerm eller minnekort, og når du trykker på knappen, kommer  bildet ut på papir med én gang. Etter et par minutter er det ferdige bildet "fremkalt" og klart for bruk. 

Du ser det i videoen under, der vi har testet nye PolaroidOneStep2.

Dyre Polaroid-filmer

Det nyeste Polaroid kameraet, PolaroidOneStep2, kan brukes med gamle Polaroid-filmer og nye filmer fra The Impossible Project, som har overtatt Polaroids originale filmfabrikk.

Polaroid-film varierer i pris, men regn med at det fort koster 20 kroner hver gang du trykker på utløserknappen.

> Les alt om kameraer her

Fujifilm instant kamera - Instax Mini 8 

instant kamera fra Fujifilm Instax Mini 8

Med Fujifilm Instax Mini 8 har du veldig få innstillingsmuligheter. Når du trykker på utløseren, kommer bildet ut umiddelbart.  

© Fujifilm Instax Mini 8

Det nyeste Polaroid kameraet er bare ett av mange av kameratypen der bildet kommer ut med én gang. 

Et annet populært instantkamera er Fujifilm Instax Mini 8, der du kan vri på objektivet for å tilpasse blenderåpningen til for eksempel solskinn og overskyet himmel.

Det siste skuddet på stammen, Fujifilm Instax Mini 9, har et speil ved siden av objektivet. Dermed kan du tilpasse komposisjonen når du tar selfier.

Fujifilm lager deres egne filmer for Instax Mini-kameraene. Du kan altså ikke bruke Polaroid film. 

Les også: Se bilder fra kameraet med 16 objektiver

Leica Sofort instant kamera

Leica Sofort kamera, der bildet kommer ut med det samme.

Leica Sofort er Leicas versjon av kameraer der bildet kommer ut med én gang. 

© Leica

Selv Leica har kastet seg på trenden, og har lansert et kamera der bildet kommer ut umiddelbart. 

Instant-kameraet Sofort kan brukes med Leicas egne filmer, eller med film Fujifilm Instax Mini film.

> Vil du ta bedre bilder med den gamle smarttelefonen din? Få 2 utgaver av Digital FOTO med dette smarte 3-i-1-objektiv-settet, som du lett kan klikke på mobiltelefonen din, for bare 49 kroner

Kanskje du er interessert i...