Light L16

Det svært spesielle Light L16-kameraet er utstyrt med hele 16 objektiver med hver sin bildebrikke.

© Light

Se bilder fra kameraet med 16 objektiver

Amerikanske Light har utviklet det spesielle L16-kameraet med 16 objektiver og bildebrikker. Det gir helt nye muligheter i et kompakt format, og nå har Light offentliggjort bilder fra L16 i full oppløsning.

3. august 2017 av Kristoffer Engbo

De siste årene har det amerikanske selskapet Light jobbet med å utvikle det helt spesielle L16-kameraet som inneholder hele 16 kameramoduler.

Ifølge Light skal det gjøre det mulig å ta bilder som med et speilreflekskamera, men med et mye mindre kamera, og nå har selskapet offentliggjort bilder i full oppløsning tatt med L16.

Skipsvrak

Light har blant annet lagt ut dette bildet, som er tatt med L16.

© Courtesy: Light

Oppløsningen fra kameraet er på minst 52 megapiksler, men varierer sterkt. Portrettbildet under er på hele 81,0 megapiksler. Du kan selv studere bildene i høy oppløsning ved å laste dem ned nederst i Lights eget galleri.

Cubansk cowboy

I bildet av den cubanske cowboyen, som Light har lagt ut, kan vi se hvordan L16 kan gjøre for- og bakgrunnen uskarp.

© Courtesy: Light
Horseshoe Bend

Light har også lagt ut dette bildet fra Horseshoe Bend i Arizona.

© Courtesy: Light

Umiddelbart ser bildene fra L16 flotte ut, og i portrettet kan vi se at kameraet kan levere bilder med uskarp bakgrunn. Zoomer vi inn til 100 prosent i et bildebehandlingsprogram, er detaljgjengivelsen ikke helt på høyde med speilrefleks, men oppløsningen er også veldig høy.

De 16 kameramoduler er fordelt på henholdsvis fem med en brennvidde som tilsvarer 28 mm med F2.0, fem på 70 mm F2.0 og seks på 150 mm F2.4.

Bildene fra ti av modulene blir satt sammen til ett og skal gjøre det mulig å få mindre støy og høy dynamikk samt å zoome mer enn fem ganger. Du kan justere fokus og dybdeskarphet etter at bildene er tatt. De første L16-kameraene skal nettopp være sendt ut til kjøpere som har forhåndsbestilt, men det tar nok litt tid før det er mulig å kjøpe kameraet igjen.

Light har laget en video om kameraet, og den kan du se under.

Kanskje du er interessert i...