Bedre levetid på batteriet

Slik øker du batteriets levetid

Les våre beste tips for å forlenge kamerabatteriet ditt sin levetid.

17. mars 2016

1. Skift kamerabatteri i tide

Unngå å lade batteriet helt ut, det forkorter levetiden. Det er heller ikke en god idé å lade opp batteriet helt. Hold det på 30-80 prosent oppladet.

2. Ta ut batteriet

Ta altid ut batteriet av kameraet, hvis det ikke skal brukes på lenge. Sørg imidlertid for alltid å ha et oppladet batteri klart, hvis du får bruk for det.

3. Unngå at batteriet blir overopphetet

Et batteri eldes mer enn fire ganger så fort, hvis temperaturen på det blir 50 grader og over. Så unngå høy varme.

4. Pass på temperaturforskjeller

Hvis batteriet ditt har vært utsatt for sterk kulde, så vent en times tid, fra du er kommet inn i varmen, før du setter det i laderen.

5. Legg kamerabatteriet i lommen

Har du ekstra batterier med ute i kulden, så legg dem i bukselommen, siden kroppsvarmen holder dem varme. Sterk kulde påvirker nemlig holdbarheten.

6. Hold kontaktene rene

Hold øye med batteriets kontakter, og hold dem rene. Slik sikrer du den mest effektive oppladningen av batteriet.

7. Unngå av-på

Skru alltid av kameraet, når du skal ta ut batteriet. Det tærer også på batteriet, hvis du skrur kameraet av og på hele tiden.

8. Kjøl ned batteriet

Hvis batteriet er blittt veldig varmt, mens det sitter i kameraet, f.eks. under videoopptak, så vent til batteriet har kjølt seg ned, før du lader det opp.

EKSTRA STRØM PÅ FARTEN

De fleste kameraer bruker et batteri, som lades med en egen lader. Det er en fordel, når man har et ekstra batteri, da man dermed kan knipse løs, mens man lader det flate batteriet. Andre modeller lades direkte via usb når batteriet er flatt. En løsning på dette er å ta med en fullt oppladet batteribank, som man kobler til kameraet via usb-kontakten.

Kanskje du er interessert i...