Canon EOS 250D

Nye Canon EOS 250D er et av de minste speilreflekskameraene på markedet.

© Digital FOTO

5 stilige detaljer i Canon EOS 250D

Nye Canon EOS 250D har flere ess i ermet, som tiltaler både smarttelefonfotografen som vil ha bedre kvalitet, og entusiasten som trenger et lite ekstrakamera.

Med nye Canon EOS 250D går Canon etter fotografer som vil ha bedre kvalitet og flere muligheter enn med smarttelefoner og mindre kompaktkameraer.

Med sin beskjedne størrelse, flere avanserte funksjoner og lave pris er imidlertid speilreflekskameraet også rettet mot entusiaster som trenger et ekstra kamerahus som ikke tar så mye plass.

Kameraet avløser det to år gamle Canon EOS 200D og er blitt forbedret på en rekke punkter. Under kan du se hvorfor det er gode grunner til å vurdere Canon EOS 250D.

1. Canon EOS 250D har fleksibel skjerm
2. Autofokus dekker hele bilderammen
3. Canon EOS 250D kan filme i 4K
4. Kameraet hjelper deg med å få riktige innstillinger
5. Du får mange detaljer med Canon EOS 250D

Canon EOS 250D forfra og bakfra
© Canon

1. Canon EOS 250D har fleksibel skjerm

LCD-skjermen på baksiden av kameraet kan vinkles i alle retninger, noe som gjør det lett å ta selfier eller fotografere fra en lav vinkel.

Du kan til og med legge fokus ved å trykke på den berøringsfølsomme skjermen, og kameraet kan også ta et bilde når du trykker på skjermen.

Med en vekt på 449 gram er det også verdens letteste speilreflekskamera med fleksibel skjerm.

> Les også: Bør du velge systemkamera eller speilrefleks? 

2. Autofokus dekker hele bilderammen

Når du bruker den optiske søkeren, er det ni fokuspunkter å velge mellom, som er konsentrert i midten. Slår du over på live view og bruker LCD-skjermen, får du 3975 fokuspunkter som er fordelt over nesten hele bildeflaten.

Sammenlignet med forgjengeren skal autofokushastigheten også være høyere, og Canon EOS 250D har fått øyegjenkjenning som automatisk kan stille skarpt på et øye i et portrett.

3. Canon EOS 250D kan filme i 4K

I motsetning til Canon EOS 200D kan avløseren nå filme høy 4K-oppløsning. Du kan også hente ut enkeltbilder i høy oppløsning fra opptakene.

Dessuten kan kameraet lage timelapse-opptak i 4K, der en lang sekvens, for eksempel hele solnedgangen, blir kokt ned til noen få sekunder. 

Canon EOS 250D i tre farger

Canon EOS 250D fås i sølvfarget med brunt grep samt i svart eller hvitt.

© Canon

4. Kameraet hjelper deg med å få riktige innstillinger

På skjermen viser menyen i Canon EOS 250D hvilken effekt de forskjellige innstillingene har, og hva som skjer når du justerer.

Du kan for eksempel se at en stor blenderåpning gir en uskarp bakgrunn, og at en kort lukkertid fryser bevegelser.

Har du kontroll på kamerainnstillinger, kan du også velge en vanlig meny uten forklaringer.

5. Du får mange detaljer med Canon EOS 250D

Bildebrikken i det nye speilreflekskamera er av APS-C-typen og dermed nesten 12 ganger så stor som i et vanlig kompaktkamera.

Det bør bety mye bedre bildekvalitet med flere detaljer, og i svakt lys bør kameraet klare seg mye bedre. Oppløsningen er på 24,0 megapiksler, så man får detaljerte bilder.

Hva koster Canon EOS 250D?

I forhold til storebror Canon EOS 800D får du færre fokuspunkter i søkeren. Her har storebroren 45 mot de ni i EOS 250D. Den nye modellen kan heller ikke ta riktig så mange bilder i sekundet, men til gjengjeld er bildebrikken nyere.

Canon EOS 250D kommer i salg 25. april og har en veiledende pris på 5499 kroner for huset alene, 6199 kroner i sett med 18-55 mm og 10 499 i sett med et 18-135 mm-objektiv.

Kanskje du er interessert i...