Canon EOS 90D

Vi har hatt nye Canon EOS 90D i hendene for første gang. 

© Digital FOTO

Canon ikke ferdige med speilrefleks ennå: EOS 90D går etter naturfotografene

En lukkertid på opptil 1/16 000 sekund er bare én av funksjonene som skal friste natur- og actionfotografene til å skaffe seg nye Canon EOS 90D. Canon kommer også med to nye objektiver.

2. september 2019 av Sarah Marie Winter

For kort tid siden var vi innom Canon for å forhøre oss om de to nye kameraene, Canon EOS 90D og Canon EOS M6 Mark II, som kommer i salg i slutten av september. 

Mens hele kamerabransjen flyter på den speilløse bølgen, slår Canon fast at de vil fortsette med å utvikle serien med speilreflekskameraer med APS-C- og fullformatbrikke, og det beviser de med EOS 90D.

Lettere hus med stort grep

Det mest interessante med kameraet er kanskje den elektroniske lukkertiden på 1/16 000 sekund og muligheten for å ta 10 bilder i sekundet med autofokussporing og 11 bilder i sekundet med live view. 

Det gjør nemlig 90D til et opplagt valg for natur- og sportsfotografer som vil oppgradere fra det første kameraet sitt. Dessuten har det en oppløsning på 32,5 megapiksler noe som er markant høyere enn på 80D, som har en oppløsning på 24,2 megapiksler. 

Kameraet har også fått et stort grep som skal gi bedre balanse, særlig med store og tunge zoomobjektiver, og det har fått en multi-controller som er lik den på Canons profesjonelle kameraer. 

Foreløpig har vi bare hatt kameraet i hendene i noen få sekunder, men det umiddelbare inntrykket vårt er at det er både lettere og enklere å håndtere enn forgjengeren.

Les mer om Canon EOS 90D og nye EOS M6 Mark II her

To nye objektiver – og to til på vei

Har du investert i det speilløse R-systemet, eller vurderer du å gjøre det, har vi gode nyheter til deg også. Canon har nemlig også to nye objektiver klare, et 15-35mm F2.8L og et 24-70mm F2.8L. Dermed får brukere av EOS R og RP to ytterst anvendelige brennvidder med høy lysstyrke. 

Senere i år kommer dessuten to objektiver til, et 70-200mm F2.8L og et 85mm F1.2L. Hvis du synes at det sistnevnte objektivet høres kjent ut, er det fordi denne brennvidden allerede finnes i R-systemets objektivlinje. 

Det nye med 85mm F1.2L er funksjonen DS, som står for 'Defocus Smoothing'. Ifølge Canon betyr det at objektivet gir en enda flottere og mykere bokeh.

> Les også: Finn fram i objektivjungelen

Kanskje du er interessert i...