Det kommende Nikon D6
© Nikon

Nikon D6 er neste flaggskip for sportsfotografene

Nikon har avslørt at de er i gang med å utvikle Nikon D6, som blir det mest avanserte speilreflekskameraet deres noensinne. Der er også en ny og spennende telezoom på vei.

5. september 2019 av Jeppe Vestergaard

I 2019 er det 20 år siden Nikon lanserte sin avanserte D-serie med bare ett tall, da speilreflekskameraet Nikon D1 kom på markedet.

For å feire jubileet har de nå meldt at de kommer med et nytt kamera i rekken, nemlig Nikon D6.

Dette er ikke så overraskende, for forgjengeren har mer enn tre år på baken. Dessuten er det OL neste år, noe som pleier å medføre nye kameraer til sportsfotografene. OL 2020 arrangeres også på Nikons hjemmebane, i Tokyo.

Det kommende Nikon D6

Slik ser det kommende Nikon D6 ut.

© Nikon

Nikon D6 blir spesielt

I en pressemelding skriver Nikon at kameraet blir det mest avanserte speilreflekskameraet de noen gang har produsert, men ut over dette gir de ikke flere opplysninger.

Kameraet skal kunne møte de strenge kravene profesjonelle fotografer stiller når det gjelder maksimal ytelse – selv under de mest vanskelige forhold.

Du kan lese anmeldelsen av forgjengeren Nikon D5 her.

Godt nytt for fuglefotografene

Det kommende telefoto-zoomobjektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR.

Det kommende telefoto-zoomobjektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR.

© Nikon

Sammen med Nikon D6 har Nikon også annonsert at de er i ferd med å legge siste hånd på et nytt objektiv. Objektivet er en feiring av at det er 60 år siden Nikon F-fatningen, som også brukes i D-kameraene, ble lansert.

Objektivet AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR har et perfekt brennviddeområde for blant annet sportsfotografering. Og produktnavnet avslører at objektivet har en imponerende lysstyrke på F2.8, som holder i hele brennviddeområdet.

> Les også: 5 tips for bedre actionbilder

Bokstavene VR angir at objektivet har bildestabilisering, og vi er spente på hva SR står for. Det har vi nemlig ikke sett tidligere, og Nikon avslører ikke noe i pressemeldingen.

Hvis du allerede nå er blitt fristet av Nikons nyheter, må du smøre deg med tålmodighet. Foreløpig har ikke Nikon bestemt seg for når AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR eller Nikon D6 kommer på markedet.

De sier heller ikke noe om hvor mye de to nyhetene kommer til å koste.

> Les også: Dette liker vi med de speilløse systemkameraene Nikon Z6 og Nikon Z7.

Kanskje du er interessert i...