Nikon Z

Nikon Z 7 er det ene av Nikons to nye speilløse fullformatkameraer.

© Nikon

Nå kommer Nikon Z 6 og Z 7 – Nikons nye speilløse fullformatkameraer

Nikon har endelig løftet på sløret for sine speilløse fullformatkameraer Nikon Z 6 og Z 7. Vi har vært med på verdenspremieren, og her kan du se hva Nikons helt nye kameratype byr på, og få førsteinntrykkene våre.

Nå i morges har Nikon endelig løftet på sløret for sine lenge ventede speilløse systemkameraer med fullformatbrikker.

Det gjør de med to nye kamerahus, der Nikon Z 7 har høy oppløsning, mens Nikon Z 6 har høyere hastighed og kan gå opp til høyere ISO-verdier. 

Under kan du se de viktigste forskjellene.

Nikon Z 7

45,7 megapiksler

493 autofokuspunkter

Maks ISO-verdi på 25 600

Tar opptil ni bilder i sekundet

Pris: 35 990 kroner

Nikon Z 6

24,5 megapiksler

273 autofokusunkter

Maks ISO-verdi på 51 200

Tar opptil 12 bilder i sekundet

Pris: 19 990 kroner

Ny batteritype i Nikon Z 

Bortsett fra punktene over er de to kameraene stort sett like. 

De er værtettet og har innebygd bildestabilisering som takler fem trinn, og den nye batteritypen kan lades opp direkte i kameraet.

Kameraene lagrer bilder på de raske XQD-kortene, og de har en detaljert elektronisk søker med en oppløsning på hele 3,6 millioner punkter.

Førsteinntrykket vårt av Nikon Z

Fordelen med de speilløse kameraene er blant annet at de kan lages mindre enn tradisjonelle speilreflekskameraer.

Digital FOTO har vært med på verdenspremieren på de nye speilløse fullformatkameraene, og vi følger opp med en fyldig artikkel om veldig kort tid. 

Imidlertid kan vi avsløre at det er to skikkelig lekre kameraer som er lette og har fantastisk ergonomi med et godt håndgrep. 

Også søkeren imponerer oss.

Nikon Z


© Nikon

Nye objektiver Nikon Zs nye fatning

I tillegg til de to nye kameraene har Nikon også presentert tre nye NIKKOR-objektiver, siden det nye kamerasystemet også har en helt ny fatning.

Inntil videre har Nikon lansert to objektiver med fast brennvidde på henholdsvis 35 og 50 mm, som begge har en lysstyrke på F1.8, og et zoomobjektiv på 24-70 mm med en lysstyrke på F4.0. 

Dessuten har de laget en adapter som gjør at man kan bruke objektiver med den kjente F-fatningen på de nye speilløse kameraene. 

Du kan altså bruke dine eksisterende Nikon-objektiver på den nye kameratypen.

Senere vil det komme et objektiv på 56 mm med en helt rå lysstyrke på F0.95 og et svært kompakt teleobjektiv på 500 mm og F5.6.

Følg med her på siden eller meld deg på nyhetsbrevet vårt hvis du vil lese mer om de nye kameraene fra Nikon (og mye mer om foto og kameraer generelt. 

Kanskje du er interessert i...