Nikon Z50

Nikon Z50 er en av favorittene våre. Her blir ytelse, kvalitet og pris kombinert på beste vis. 

Dette er de beste speilløse systemkameraene til under 13 000

Du kan faktisk få utrolig mye kamera for under 13 000 kroner, men hva bør du velge? Her har vi funnet fire gode eksempler på speilløse systemkameraer til under 13 000 kroner.

I mange år var et speilreflekskamera det eneste seriøse valget for et profesjonelt kamera som kunne levere knivskarpe bilder.

Men den tiden er for lengst forbi, og mange fotografer foretrekker nå de speilløse systemkameraene.

Vi har funnet fire av de beste speilløse systemkameraene til under 13 000 kroner, og alle har til felles at de har arvet avanserte funksjoner fra toppmodellene, mens prisene er lavere.

Fujifilm X-T30 tar flotte bilder i svakt lys

Fujifilm har vært smågeniale med det speilløse systemkameraet X-T30. Det har nemlig mange av de samme funksjonene som storebroren X-T3 har.

Både bildebrikken og prosessoren er identiske i de to speilløse systemkamerane, men Fujifilm X-T30 koster cirka 2000 kroner mindre. Du kan altså få bilder av samme gode kvalitet som med storebroren, som ligger i en litt dyrere kameraklasse.

Det speilløse systemkameraet Fujifilm X-T30 tar flotte bilder i høy kvalitet, og det gjelder også når lyset er svakt, noe som ellers er utfordrende for bildekvaliteten.

Også kameraets autofokus imponerer. Den er mer avansert enn hos mange konkurrenter og kan tilpasses motivet ganske presist, så du får knivskarpe bilder i selv de mest umulige situasjoner.

Da vi anmeldte det speilløse systemkameraet Fujifilm X-T30, ga vi det karakteren 8.8. Kameraet kan bli ditt for omkring 9990 kroner.

Les hele anmeldelsen her.

Last ned e-boken vår, som er full av kamerateknikk, tips og inspirasjon som hjelper deg med å ta enda flottere bilder av landskap.

Fujifilm X-T30

Det speilløse systemkameraet kan ta serier på 30 bilder i sekundet – men bare med en oppløsning på 16,6 megapiksler. I full oppløsning klarer X-T30 20 bilder i sekundet. 

© Fujifilm

Sony A6400 med imponerende autofokus

Vil du ha et kvalitetskamera som ikke tar opp så mye plass i ryggsekken, kan du med fordel titte på kameraer i Sonys Alpha6000-serie.

Vi er spesielt begeistret for Sonys nye Alpha6400, som har et veldig imponerende autofokus-system. Det speilløse systemkameraet tar dessuten knivskarpe bilder med sine imponerende 24.2 megapiksler.

Kameraet koster omkring 10 990 kroner, men blir du skremt av prisen, kan du vurdere en av de billigere modellene i Alpha-serien, for eksempel Sony A6000.

Da vi anmeldte Sony Alpha A6400, ga vi det karakteren 8.8.

Les hele anmeldelsen her.

> Les også: Bør jeg velge speilløst systemkamera eller speilrefleks?

Sony Alpha6400

Sony Alpha6400 er denne tests dyreste kamera.

© Sony

Nikon Z 50 gir lynrask øyefokusering

Vil du ha et lite og lett speilløst systemkamera som du kan betjene med én hånd og ha med deg overalt, er det speilløse systemkameraet Nikon Z 50 et godt valg.

Det har samme utforming som fullformatmodellene Z 6 og Z 7, som er noe dyrere. Til gjengjeld er Z 50 noe mindre, noe som gjør ergonomien og designet best i klassen.

Det speilløse systemkameraet har en oppløsning på 20.7 megapiksler og tar opp mot 11 bilder i sekundet. Dessuten har Z 50 god kontroll på støy på opptil ISO 25 600. Den maksimale ISO-verdien på hele 204 800 bør du imidlertid holde deg unna, da det ødelegger bildekvaliteten.

Nikon Z 50 har også øyefokus, noe som ellers er en funksjon som er forbeholdt speilløse systemkameraer i en dyrere klasse. Øyefokus gjør at du kan ta knivskarpe portrettbilder, da kameraets fokus låser seg fast på øynene til modellen – også selv om modellen beveger seg.

Kameraet koster 8400 kroner, og da vi anmeldte Nikon Z 50, ga vi det karakteren 8.6.

Du kan lese hele anmeldelsen her.

> Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene

Nikon Z50

Kjøper du kameraet i sett med det utmerkede zoomobjektivet NIKKOR Z DX 16–50mm F3.5-6.3 VR, er prisen 9850 kroner. 

© Nikon

Canon EOS RP er perfekt for deg som tar spranget til fullformat

Det speilløse systemkameraet Canon EOS RP er et av de billigste fullformatkameraene du kan kjøpe. Det koster bare 12 990 kroner, noe som er utrolig billig når man sammenligner det speilløse systemkameraet med andre fullformatkameraer.

Canon EOS RP er også et godt valg hvis du vil ta makrobilder. Kameraet har nemlig funksjonen Focus Bracketing, som kan ta bilder der fokus forskyves en anelse mellom hvert bilde.

Etterpå kan du velge bildet der skarpheten er best, eller smelte sammen alle bildene til ett bilde med full dybdeskarphet.

Kameraet har en oppløsning på 26.0 megapiksler og hele 4779 fokuspunkter. Da vi anmeldte Canon EOS RP, ga vi det karakteren 8.7.

Du kan lese hele anmeldelsen her.

> Les også: 5 gode grunner til å velge et speilløst systemkamera

Canon EOS RP

Generelt er billederne flotte, men ikke helt på højde med EOS R, der har større dynamik og dermed flere detaljer i skyggerne. 

© Canon

Kanskje du er interessert i...