Sony A7R V i hendene på fotograf

På utsiden ligner Sony A7R V på forgjengeren Sony A7R IV, men innvendig er det skjedd mye.

© Sony

5 ting vi digger med Sony A7R V

Sony A7R V får toppkarakter i anmeldelsen vår. Her ser du hva vi liker best med det speilløse systemkameraet med høy oppløsning.

I anmeldelsen vår av Sony A7R V blir karakteren høy, og det er flere grunner til at vi liker Sonys speilløse systemkamera med fullformatbrikke. Nedenfor ser du de fem viktigste.

1. De rå detaljene

Bildebrikken i Sony A7R V har hele 60,2 megapiksler, slik at du får imponerende mange detaljer i bildene. Bildene er utrolig skarpe, og selv om oppløsningen var den samme i forgjengeren er nå detaljnivået enda bedre.

Detaljbilde tatt med Sony A7R V

Bildene fra Sony A7R V inneholder svært mange detaljer – blant annet takket være de 60,2 megapikslene.

© Klaus Nygaard

2. Den gode bildekvaliteten

Generelt er bildekvaliteten noe av det aller beste vi har sett fra et fullformatkamera. Eksponeringen er utmerket, og farger og hudtoner blir imponerende.

Særlig på høy ISO-verdi er Sony A7R V enda bedre enn forgjengeren.

>Les også: Derfor er fullformatkamera best

3. Autofokus med kunstig intelligens

Autofokuseringen i Sony A7R V kan gjenkjenne og holde fokus på mennesker, dyr, fugler, biler, fly og tog, og nå kan den også registrere insekter.

Det fungerer imponerende, og på mennesker, dyr og fugler får du også øyeregistrering som sikrer at fokuset ditt treffer blink. Autofokus bruker kunstig intelligens til å kjenne igjen bevegelsesmønstre, så øynene forblir låst når motivene vender siden til.

4. Flere detaljer i søkeren

Søkeroppløsningen er nå 9,44 mill. punkter mot 5,76 mill. punkter i forgjengeren. LCD-skjermen på baksiden av kameraet kan nå vippes ut til siden, så den er mye mer fleksibel.

>Les også: Få kontroll på bildebrikkestørrelsene i kameraene

Sony A7R V i naturen

Kameraet kan bruke de raske CFexpress-kortene og ifølge Sony ta serier på opptil 583 komprimerte raw-bilder på rad. Sony A7R V støtter også SD-kort.

© Sony

5. Video med mange piksler

Sony A7R V kan filme i 8K, noe som tilsvarer drøyt 33 megapiksler, med 24 bilder per sekund. I 4K-oppløsning kan kameraet ta opp med 60 bilder per sekund.

Vi har eksklusivt låst opp anmeldelsen av kameraet slik at alle kan lese den uten å måtte logge på. Les anmeldelsen her.

Vær oppmerksom på at kameraet opptrer under flere navn, avhengig av hvor du ser det. Du kan også støte på navnet Sony ILCE-7RM5 eller Alpha 7R V.

Kanskje du er interessert i...