Olympus OM-D E-M10 Mark III

Det nye kameraet kommer i denne sølvfargede utgaven og i helt svart.

© Olympus

Bedre autofokus i nytt Olympus OM-D E-M10 III

Olympus har lansert sitt nye speilløse OM-D E-M10 Mark III, som har fått flere fokuspunkter og forbedringer på videofronten.

31. august 2017 av Kristoffer Engbo

OM-D-kameraene fra Olympus er kjennetegnet av å ha utbyttbare objektiver og innebygd elektronisk søker. Og nå har Olympus lansert en ny versjon, OM-D E-M10 Mark III, av den minste modellen i serien.

Olympus OM-D E-M10 Mark III har fått ny bildeprosessor, kalt TruePic Vlll, som gir høyere ytelse. Nå kan du filme i 4K, og kameraet kan ta noe raskere bildeserier..

Olympus OM-D E-M10 Mark III

Du kan kjøpe kameraet i kit med objektivet på 14-42 mm, noe som tilsvarer 28-84 mm.

© Olympus

Du kan ta 4,8 bilder i sekundet med kontinuerlig fokus og 8,6 bilder i sekundet hvis fokus er låst på det første bildet. Kontrastbasert autofokus er også blitt oppgradert, og nå er 121 fokuspunkter fordelt over en stor del av bildeflaten mot 81 på forgjengeren.

Olympus OM-D E-M10 Mark III introduserer også et helt nytt punkt på programhjulet. Med AP, som står for Advanced Photo Mode, får du tilgang til noen av de avanserte innstillingene til Olympus.

Under AP kan du for eksempel bruke Live Composite, hvor du kan sette sammen flere eksponeringer til én, eller Keystone Compensation, som fikser fallende linjer.

Video uten rystelser

Olympus OM-D E-M10 Mark III

OM-D E-M10 Mark III har innebygd Wi-Fi, blits og elektronisk søker.

© Olympus

Autofunksjonen er forbedret, så nå kan du få bedre bilder av bevegelser i svakt lys, og det er kommet et nytt filter som heter Bleach Bypass, som simulerer en effekt fra mørkerommet.

Kameraet har innebygd femakset bildestabilisering som også fungerer under 4K-filming, og som gjør det mulig å ta skarpe bilder på lukkertider som er fire trinn lengre enn normalt.

Olympus OM-D E-M10 Mark III kommer ut i midten av september, og den veiledende prisen for huset er 6999 kroner. 

Kameraet blir også solgt i et kit med pannekakeobjektivet 14-42 mm F3.5-5.6 EZ for 8499 kroner. 

Kanskje du er interessert i...