Nytt glimt av fortiden

Olympus har lansert OM-D E-M10 Mark II med forbedret bildestabilisering og en smart timelapsefunksjon, og designen har spor til analoge modeller.

27. august 2015

Med det helt nye OM-D E-M10 Mark II har Olympus oppgradert på en rekke punkter i forhold til forgjengeren. Bildestabiliseringen er nå den samme femaksede versjonen som i storebror E-M5 Mark II. Dermed kan man fotografere med lukkertider som er fire trinn lenger enn uten stabilisering. Forgjengeren klarte 3,5 trinn.

Hastigheten er satt en tanke i været, så man nå kan ta 8,5 bilder i sekundet, mot 8,0 hos forgjengeren, og søkeren er blitt mer detaljert med sine 2,36 millioner punkter mot forgjengerens 1,44. Video tas opp i Full HD, og man kan sette sammen en timelapsefilm av enkeltopptak i 4K-oppløsning.

Olympus har hentet inspirasjon til designen fra de gamle, analoge OM-modellene når det gjelder knappedesign og innstillingshjul. Oppløsningen er på 16,0 megapiksler, og ISO går til 25 600. Kameraet har innebygd wi-fi, så man blant annet kan fjernstyre fra en smarttelefon. Prisen for huset alene vil bli 5499 kroner.

Kanskje du er interessert i...