Canon EOS RP

Det speilløse fullformatkameraet Canon EOS RP måler 133 x 85 x 70 mm.

© Canon

Canon EOS RP er verdens letteste fullformat-systemkamera

Canon er klare med sitt andre speilløse fullformatkamera, og Canon EOS RP har ikke bare kuttet på vekt og størrelse. Også prisen er overraskende lav.

I 2018 lanserte Canon sitt første speilløse fullformatkamera i EOS R-serien. Kameraet ble oppkalt etter serien og heter bare Canon EOS R. Nå er selskapet klart med en ny lillebror – Canon EOS RP.

Kamerahuset veier bare 485 gram inkludert minnekort og batteri, noe som gjør det det til det hittil letteste fullformatkameraet med byttbart objektiv. Storebror, som heller ikke er spesielt tung, veier til sammenligning 660 gram.

Avansert autofokus i Canon EOS RP

Som den dyrere storebroren har Canon EOS RP avansert autofokus av Dual Pixel CMOS-typen. Den kan stille skarpt på 0,05 sekund.

Det er hele 4779 fokuspunkter, og de er godt fordelt over hele bildeflaten så man også kan stille skarpt ut mot hjørnene. Fokuspunktene dekker 88 prosent av bredden og 100 prosent av høyden på bildet.

Nå kan kameraets øyefokus også brukes sammen med følgefokus, så Canon EOS RP altså holder fast fokus på et øye.

Canon EOS RP flytter fokus selv

Canon EOS RP har også fått funksjonen Focus Bracketing, hvor man kan ta for eksempel 100 bilder av det samme motivet, hvor fokus automatisk flyttes en smule underveis.

Deretter kan man velge det der fokus ligger best, eller man kan sette sammen bildene sammen étt bilde der dybdeskarpheten er veldig stor.

Prisen  på Canon EOS RP er overraskende lav


Canon EOS RP

Canon EOS RP er svært kompakt til å være et fullformatkamera.

© Canon

Tross den store bildebrikken og avansert autofokus koster kamerahuset bare 15 599 kroner, noe som er sjeldent for en helt ny modell med fullformat. Det kommer i butikkene 27. februar. Storebror Canon EOS R fås for omkring 24 990 kroner. 

Ved hjelp av adaptere kan man bruke objektiver fra Canons speilreflekskameraer på det speilløse Canon EOS RP.

Test på vei av Canon EOS RP

Systemkameraet har 26,0 megapiksler og filmer i 4K. Kameraet kan ta fem bilder i sekundet med fast fokus, og fire i sekundet med følgefokus.

Canon EOS RP har dessuten en elektronisk søker av OLED-typen med 2,36 millioner punkter og en fleksibel og berøringsfølsom lcd-skjerm.

Vi er allerede i full gang med å teste det nye Canon EOS RP, så følg godt med her på nettsiden, hvor du snart vil kunne lese om førsteinntrykket vårt.

Nye objektiver til Canon EOS R-serien

Sammen med Canon EOS RP har Canon også lansert et nytt. Canon RF 24-240 mm F4.0-6.3 IS USM har hele 10x zoom, noe som er uvanlig til fullformat. I løpet av 2019 vil det dessuten komme ytterlige seks objektiver til Canon EOS R-serien.

Redaksjonen anbefaler: Flott kameraveske

Til ferien eller fototuren er en praktisk og romslig skulderveske en god investering.

I den nye kameravesken vår er det et separat rom for nettbrettet ditt så du lett kan ta det med på tur og overføre bilder fra kameraet med Wi-Fi.

Du kan få vesken med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Bare vesken har en verdi på 399 kroner. Se tilbudet her.

Kanskje du er interessert i...