Fujifilm X-S20

Fujifilm X-S20 måler 12,7 x 8,5 x 6,5 cm og veier 491 gram.

© Fujifilm

Fujifilm X-S20: Intelligent autofokus og 6K-film til en god pris

Fujifilm X-S20 er et lite og lett speilløst systemkamera som slår konkurrentene i klassen på flere områder. Du får nemlig både et bra batteri, intelligent motivgjenkjenning og 6K-video til en lav pris.

Fujifilm har tre serier med speilløse systemkameraer med APS-C-bildebrikke. Vi har de profesjonelle modellene i X-H-serien, de avanserte og retropregede kameraene i X-T-serien samt de minste og rimeligste modellene i X-S-serien.

Vi finner Fujifilm X-S20 i den siste kategorien. Det har samme gode X-Trans-brikke som X-T4 på 26 megapiksler, men en design som er inspirert av de store X-H-modellene. Det viser f.eks. det store grepet og det tradisjonelle programhjulet.

>Les også: 10 tips til å bli en bedre fotograf

Fujifilm X-S20

Det kraftige grepet skal ikke bare skape god ergonomi. Det inneholder også Fujifilms kraftige NP-W235-batteri, som skal levere minst 750 bilder på én lading.

© Fujifilm

Intelligent motivgjenkjenning

Sammenlignet med forgjengeren Fujifilm X-S10 får vi mange flere godbiter. Det gjelder for eksempel den raske X Processor 5 og kameraets autofokus, som har samme avanserte motivgjenkjenning som X-H2S, der kameraet automatisk registrerer og følger motiver som personer, dyr, fugler, biler, motorsykler, sykler, tog, fly, insekter og droner. På mange dyrere kameraer må du velge motivtype selv.

Fujifilm X-S20 har også effektiv bildestabilisering som kan kompensere for sju trinn. Kameraet kan ta 20 bilder i sekundet med elektronisk lukker og opptil åtte bilder per sekund med mekanisk lukker.

>Les også: Så bra klarte Fujifilm X-S10 seg

Fujifilm X-S20

Den elektroniske søkeren på Fujifilm X-S20 har en oppløsning på 2,36 millioner punkter. Det er på nivå med konkurrenter som Nikon Z 50 og Canon EOS R7.

© Fujifilm

Film i 6K-kvalitet

Fujifilm X-S20 er eneste kamera i denne klassen som kan ta opp video i 6K, og det er mulig å velge profesjonelle videoprofiler. Hvis du liker å vlogge, kan du også glede deg til en spesiell Vlog-innstilling på programhjulet som er perfekt til selfieopptak under video.

Berøringsskjermen er helfleksibel og har en oppløsning på 1,84 millioner punkter, noe som er mye i denne klassen. Den er 3,0 tommer stor. Fujifilm X-S20 koster 16 999 kroner.

>Les også: Derfor trenger du en gimbal

Kanskje du er interessert i...