Canon EOS R5

EOS R5 er Canons flaggskip innenfor speilløse systemkameraer.

© Canon

Her slår Canon EOS R5 konkurrentene

Det nye Canon EOS R5 er en skikkelig kraftpakke som passerer de nærmeste konkurrentene på flere områder. Her kan du se hvor kameraet virkelig er i sitt ess.

Med den nye toppmodellen har Canon endelig et speilløst systemkamera med fullformatbrikke som for alvor kan utfordre de nærmeste konkurrentene fra Nikon, Panasonic og Sony. Dette er de fem mest oppsiktsvekkende nyhetene i det sterke kameraet.

Canon EOS R5

Kameraet ligner umiddelbart på EOS R, men R5 er kraftig forbedret på flere områder.

© Canon

Suveren bildestabilisering

For første gang har Canon laget et fullformatkamera med innebygd bildestabilisering. Det har konkurrentene hatt lenge, men den kraftige effekten er unik. Med utvalgte objektiver kan stabiliseringen kompensere for opptil åtte eksponeringstrinn.

Video med rekordhøy oppløsning

Som det første speilløse systemkameraet noensinne kan kameraet filme i 8K. Dette er imponerende for et kamera i denne klassen. Dessuten kan det filme i 4K med 120 bilder i sekundet for slow motion.

Verdens raskeste autofokus

EOS R5 skal ifølge Canon kunne fokusere på bare 0,05 sekunder. Det er raskest i klassen. Samtidig skal autofokus kunne fokusere i bekmørke. Kameraets øyefokus skal dessuten være kraftig forbedret, og autofokus kan nå se forskjell på ansikter og øynene til katter, hunder og fugler.

Canon EOS R5

Canon EOS R5 har arvet det karakteristiske, store innstillingshjulet til EOS 5D Mark IV.

© Canon

Klassens raskeste speilløse systemkamera

Canon EOS R5 kan ta serier på hele 20 bilder i sekundet med den elektroniske lukkeren. Med den mekaniske lukkeren er hastigheten 12 bilder pr. sekund. Til sammenligning klarer Nikon Z 7 og Panasonic S1R ni bilder i sekundet, mens Sony A7R IV klarer ti bilder.

Ustoppelig buffer til actionfotografen

Kamerabufferen er på nivå med flaggskipet EOS-1D X Mark III, noe som betyr at kameraet nærmest kan ta serier i en uendelighet uten at kameraet må stoppe opp. 

>>Les også: Derfor må du kjenne til disse fem brennviddene

Canon EOS R5

Canon EOS R5 tar både CFexpress- og SD-kort.

© Canon

Du må også vite dette om Canon EOS R5

Kameraet har en oppløsning på 44,8 megapiksler og er dermed nesten på nivå med konkurrentene Nikon Z 7 og Panasonic S1R, mens det ligger en del etter Sony A7R IV, som har hele 61,0 megapiksler.

Den optiske søkeren imponerer med hele 5,76 millioner punkter og en oppdateringsfrekvens på 120 bilder i sekundet. Det er på nivå med Panasonic S1R og langt over det de øvrige kameraene kan levere.

Skjermen er med sine 3,2 tommer og en oppløsning på 2,1 millioner punkter på nivå med Nikon Z 7 og Panasonic S1R og bedre enn Sony A7R IV.

Kameraet tar to minnekort, så man kan bruke både de lynraske CFexpress-kortene og vanlige SD-kortene. Det kan også Panasonic S1R, men ikke de andre. 

Prisen for Canon EOS R5 er 53 699 kroner.

>>Les også: Skal jeg velge speilrefleks- eller speilløst systemkamera?

Kanskje du er interessert i...