Systemkamera eller speilrefleks

Vurderer du å bytte fra speilreflekskamera til systemkamera? Da får du tre gode grunner for det her. 

© Prasanna Kumar // Unsplash

3 grunner til å velge systemkamera framfor speilrefleks

Det er ingen tvil om at de speilløse systemkameraene er kommet for å bli. Nå lanserer produsentene langt flere kameraer i denne kategorien enn tradisjonelle speilreflekser. Og det er det gode grunner til.

10. november 2017

Et topputstyrt kamera fullt av avanserte funksjoner for rundt 5000 kroner.

Det er nok hovedgrunnen til at mange - både nybegynnerfotografer og entusiaster - har forelsket seg i systemkameraene, som nå har mange funksjoner som tidligere har vært forbeholdt større og dyrere modeller.

Du får nemlig et lite og kompakt kamera som du alltid kan ha med i lommen, og som samtidig kan ta flotte bilder under alle lysforhold.

Det er særlig tre funksjone vi kan fremheve ved systemkameraene:

1. Avanserte skjermer

Det finnes systemkameraer med berøringsfølsomme skjermer, hvor du både kan bla i menyen, legge fokus og utløse kameraet når du vil fotografere.

Og selv om systemkameraene er mindre enn tilsvarende speilreflekskameraer, har de stort sett de samme utvidelsesmuligheter.

2. Hybridfokus: Autofokus i toppklasse

Et av de områdene der de kompakte kameraen virkelig er blitt oppgradert med funksjoner som tidligere kun var forbeholdt langt dyrere modeller, er autofokus.

Flere av modellrne har nemlig såkaldt hybridfokus, som kombinerer det beste fra den raske fasedeteksjonen med den nøyaktige kontrastdeteksjonen. Her får du opptil 179 fokuspunkter over hele bildet.

3. Mulighet for å bruke søker

Integrert søker er på plass i denne klassen, noe som også har vært forbeholdt større modeller.

Du kan også kjøpe en elektronisk søker av høy kvalitet, som du kan feste i blitsskoen.

Hvis du er i tvil om du bør velge systemkamera eller speilrefleks, har vi sett på flere fordeler og ulemper her. 

Les også: 3 gode systemkameraer til under 5500 kr

Hvilket systemkamera bør jeg velge?

I det nyeste nummeret av Digital FOTO 17/2017 tester vi systemkameraer for fotoentusiaster. Du kan lese hele testen i bladet. 

Nå byr de små kameraene på toppkvalitet

Folk sier ofte at de vil ha et godt kamera som kan ta flotte bilder under alle lysforhold - men det må også være lite, billig og lett å ta med seg. Testen vår tar for seg nettopp dette.

Som abonnent kan du lese bladet nå på mobil eller nettbrett med Wype-appen vår. Du får også tilgang til Fordelssonen, som i tillegg til en drøss videokurs også inneholder den store objektivguiden med objektiver for både speilrefleks- og systemkameraer.

Akkurat nå får du 2 utgaver av Digital FOTO samt den store boken vår Photoshopskolen levert i postkassen for bare 49 kroner. 

Kanskje du er interessert i...