Olympus OM-D E-M5 Mark III

Nye Olympus OM-D E-M5 Mark III er klart for vått vær.

© Olympuss

Nytt robust systemkamera fra Olympus

Olympus markerer 100 års-jubileet sitt med det nye speilløse systemkameraet OM-D-EM5 Mark III. Kameraet er robust, og autofokus har fått en kraftig oppdatering.

Fotoentusiaster som prioriterer kompakt design og lav vekt for speilløse systemkameraer kan glede seg over nye Olympus OM-D E-M5 Mark III. Kameraet markerer samtidig den japanske produsentens 100 års-jubileum.

Olympus OM-D E-M5 Mark III har en værtettet konstruksjon som beskytter kameraet mot støv, sprut og frost. Med sine mål på 12,5 x 8,5 x 5,0 cm og en vekt på bare 366 gram er dette en skikkelig lettvekter.

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Med sitt klassiske design er nye OM-D E-M5 Mark III svært likt forgjengeren.

© Olympus

Bedre autofokus i Olympus OM-D E-M5 Mark III 

Kameraet har fått nytt og oppgradert autofokus som er hentet fra flaggskipet OM-D E-M1 Mark II. I tillegg til å være lynraskt har man 121 fokuspunkter av den presise krysstypen til rådighet.

Også den innebygde bildestabiliseringen er hentet fra toppmodellen. Den nye stabiliseringen kan korrigere i fem retninger og kompensere for hele 5,5 eksponeringstrinn.

> Les også: Så rått er Olympus OM-D E-M1 Mark II

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Designet er kompakt, og du har enkel tilgang til sentrale funksjoner i OM-D E-M5 Mark III.

© Olympus

OM-D E-M5 Mark III er klart for action

Olympus OM-D E-M5 Mark III har en oppløsning på 20,0 megapiksler på sin Micro Four Thirds-bildebrikke, og som flaggskipet har det nye kameraet den effektive TruePicVIII-prosessoren. Det betyr at kameraet er i stand til å ta serier på 10 bilder i sekundet med følgefokus, noe som gir gode muligheter for å fange rask action.

En egen Pro Capture-tilstand gjør det mulig å fange uforutsigbare motiver. Dette kan for eksempel være en fugl som letter. Det gjøres ved at kameraet begynner å ta opp allerede når man trykker utløserknappen halvveis ned. Her tillater bufferen at man tar 14 bilder i full oppløsning. Ved lydløs lukkerinnstilling kan ta 30 bilder i sekundet.

> Les også: Så rått er Sony A6600

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Den berøringsfølsomme skjermen på Olympus OM-D E-M5 Mark III er fleksibel.

© Sony

Avanserte funksjoner

Olympus OM-D E-M5 Mark III er utstyrt med avanserte funksjoner som Focus Stacking, som automatisk kan sette sammen åtte bilder med tanke på å få flott dybdeskarphet.

Med funksjonen Focus Bracketing kan kameraet også ta opptil 999 bilder med forskjellig fokus, som du kan sette sammen på datamaskinen for å få enda større dybdeskarphet.

> Les også: Få orden på kameraets fokusbegreper

Detaljert søker i Olympus OM-D E-M5 Mark III 

Kameraets elektroniske søker har nå en oppløsning på 2,36 millioner punkter, og den berøringsfølsomme skjermen på 3,0 tommer en oppløsning på 1 037 000 punkter. Kameraet fås i svart eller sølvfarget.

Olympus OM-D E-M5 Mark III koster 12 999 kroner for kamerahuset. 

I sett med objektivet M.Zuiko Digital ED 12-40 F2.8 PRO er prisen 19 999 kroner. Et sett med objektivet M.Zuiko Digital ED 12-200 F3.5-6.3 koster 18 999 kroner. 

Kanskje du er interessert i...