Panasonic Lumix G9

Panasonic Lumix G9 er Panasonics mest avanserte stillbildekamera hittil.

© Panasonic

Panasonic Lumix G9 - klassens raskeste kamera akkurat nå

Som noen av de første har Digital FOTO fått lov til å teste nye Panasonic Lumix G9, som er verdens raskeste Micro Four Thirds-kamera.

8. november 2017 av Kathrine Anker

Panasonics toppmodell Lumix GH5 får nå selskap av lynraske Panasonic Lumix G9 med en bildebrikke på 20.3 megapiksler og mulighet for kontinuerlig opptak med 60 bilder pr. sekund. 

Panasonic G9 er tiltenkt profesjonelle naturfotografer, og skal være stillbildenes konge ved siden av det mer videofokuserte Panasonic Lumix GH5. 

Ifølge produsenten har Panasonic Lumix G9 den hittil beste bildekvaliteten fra et Lumix-kamera. 

> Se nærmere på forgjengeren Panasonic Lumix GH5 i Fordelssonen. 

Panasonic Lumix G9 sett ovenfra

Panasonic Lumix G9 er laget for profesjonell bruk, og har fått et statusdisplay på toppen, akkurat som på profesjonelle speilreflekskameraer.

© Panasonic

Vårt førsteinntrykk av Panasonic Lumix G9

Vi har testet det nye Panasonic Lumix G9 under kameralanseringen i Portugal nylig, og vi var spesielt imponerte fokushastigheten. 

Det kan ta så lite som 0.04 sekunder for Panasonic Lumix G9 å fokusere, noe som gjør kameraet til det raskeste kameraet i Micro Four Thirds-klassen.

Panasonic Lumix G9 fokushastighet følgefokus

Panasonic Lumix G9 er perfekt for actionbilder, der den imponerende fokushastigheten kombinert med følgefokus hjelper deg til knivskarpe bilder. 

© Kathrine Anker

Med fokusinnstillingen Tracking kunne vi uten problemer følge både løpende hunder og surfere med høy kontinuerlig opptakshastighet, uten å miste fokus.

Hvis du vil se hvilke andre systemkameraer, som imponerer på hastighet, kan du lese mer her. 

Panasonic Lumix G9 systemkamera

Det var ingen sak å få surferen i fokus med Panasonic Lumix G9 da vi testet det på stranden i Portugal.

© Kathrine Anker

Panasonic Lumix G9 kan knipse med helt opptil 20 bilder pr. sekund og kommer opp på 60 hvis fokus forblir på samme punkt i stedet for å følge motivet. 

Panasonic Lumix G9 ansiktsfokus

Fokus kan stilles til å følge ansikter i bevegelse. Funksjonen fungerer bra, og fokus blir ikke distrahert av andre forgrunnselementer, som for eksempel planten på bildet.

© Kathrine Anker

Bilder på 80 millioner piksler

Panasonic Lumix G9 er blitt utstyrt med en innstilling for høy oppløsning som kan gi bilder på 80 megapiksler ved å kombinere åtte bilder der bildebrikken flytter seg litt mellom hver eksponering.

Det kan være en fordel for landskapsfotografer, men må gjøres på stativ for å unngå rystelser mellom eksponeringene. 

Vi venter med å vurdere funksjonen til vi har hatt mulighet til å utføre en grundig test av kameraet, som du kan lese i Utstyrsguiden. 

Mens du venter kan du lese testen av forgjengeren Lumix GH5 her.

Panasonic Lumix G9

Panasonic Lumix G9 er et elegant systemkamera, her er det fotografert uten objektiv. 

© Panasonic

Lumix G9 vs Lumix GH5: 6K-bilder og bildestabilisering

Akkurat som Panasonic Lumix GH5 har Panasonic Lumix G9 fått en 6K-foto-funksjon der du kan hente ut stillbilder på 18 millioner piksler fra et filmklipp med 30 bilder pr. sekund, og en 4K-versjon der det blir tatt 60 bilder i sekundet. 

Det skal være mindre støy på bilder hentet ut fra 6K- og 4K-opptak med G9 enn med GH5, takket være den forbedrede Venus-motoren i kameraet.

Den femaksede bildestabiliseringen, som vi også har sett i Panasonic Lumix GH5, er forbedret slik at Panasonic Lumix G9 gir hele 6,5 trinn ekstra – halvannet trinn mer enn GH5. 

Det gjør at du kan få skarpe bilder på lukkertider rundt 1/25 sekund, der du vanligvis måtte ha brukt 1/2000 sekund uten bildestabilisering. 

Les også: Spar penger med uoriginale objektiver

Nytt 200 mm objektiv fra Leica

Sammen med Lumix G9 har Panasonic lansert et nytt Leica-teleobjektiv på 200 mm, som på Micro Four Thirds tilsvarer til en brennvidde på 400 mm.

Leica DG ELMARIT 200 mm F2.8 Power O.I.S er utstyrt med O.I.S-bildestabilisering, og er beregnet for å kunne bli brukt håndholdt til natur- og sportsfotografering. 

Det følger med en telekonverter som kan utvide brennvidden slik at den tilsvarer 560 mm. Kombinasjonen av kamerahusets bildestabilisering og stabiliseringen i objektivet gjør at kameraet og objektivet kan kompensere for større vibrasjoner enn til vanlig.

Den veiledende prisen for objektivet er 31 999 kroner, og det kommer i salg fra slutten av desember.

Nylig ble det lansert en rekke objektiver som du også kan få glede av med det nye kameraet.

Du kan også ta en titt på den store objektivguiden i Fordelssonen. 

Panasonic Lumix G9 pris:

Prisen på Panasonic Lumix G9 er satt til 18 999 kroner for huset, og 24 999 med et 12-60 mm Leica-objektiv.

Kanskje du er interessert i...