Sigma fp kamera

Sigma har høye ambisjoner med sitt nye "fp", som skal være verdens minste og letteste kamera med fullformatbrikke. 

© Sigma

Sigma introduserer verdens minste fullformatkamera

Det første fullformat-systemkameraet fra Sigma kommer i butikkene til høsten, og ifølge produsenten blir det verdens minste og letteste i sin klasse.

12. juli 2019 av Sarah Marie Winter

Med en vekt på 370 gram og mål på 112,6 x 69,9 x 45,3 mm blir det nye Sigma fp verdens minste og letteste systemkamera med fullformatbrikke. Faktisk er det nesten like lite som kompaktkameraet Sony RX100, som måler 101,6 x 58,1 x 35,9 mm.

Produsenten har nettopp løftet på sløret for det elegante kameraet som kommer på markedet til høsten. Sigma fp er også det første Sigma-kameraet som er utstyrt med Leicas L-fatning, som Sigma samtidig har lansert tre nye objektiver til. 

> Les også: Fire produsenter klare med nye vidvinkelobjektiver

I tillegg til disse og Leicas objektiver vil det være mulig å bruke en rekke eksisterende Canon- og Sigma-objektiver med MC-21-adapter.

Sigma fp er utstyrt med en 24,6 megapikselbrikke og en berøringsfølsom skjerm på 3,2 tommer med 2,1 millioner punkter. Det kan gå opp til ISO 25 600, har et autofokussystem med 49 punkter og elektronisk bildestabilisering. Dessuten kan kameraet filme i 4K.

Les mer om det imponerende kameraet her.

Kanskje du er interessert i...