OM System

Fra nå av vil kameraer og objektiver som tidligere het Olympus, bære navnet OM SYSTEM.

© OM Digital Solutions

Slutt for Olympus som kameramerke

Etter en lang prosess med oppdeling av divisjonene til den japanske produsenten er det nå helt slutt for navnet Olympus på kameraer og objektiver.

9. desember 2021 av Poul Siersbæk

Etter over 100 år er det legendariske kameranavnet Olympus nå historie.

I begynnelsen av 2021 avsluttet Olympus Corporation overdragelsen av sin Imaging Business-divisjon til Japan Industrial Partners Inc. (JIP). Fra da av skulle all kamera- og objektivproduksjon ligge her, mens Olympus kunne konsentrere seg om produksjonen av særlig medisinsk utstyr.

Det var et steg som ble annonsert i juni 2020, og prosessen har tatt tid. Selskapet som heretter ivaretar fotoutstyr som kameraer og objektiver, bærer nå navnet OM Digital Solutions. 

Frem til i høst beholdt det nye selskapet imidlertid det legendariske Olympus-navnet, men nå er det helt slutt. Nye produkter fra OM Digital Solutions vil fra nå av bære navnet OM SYSTEM.

>Les også: Alt om Olympus

OM SYSTEM

Slik det fremgår av nettsiden til OM SYSTEM, er det snakk om en klar løsrivelse fra et historisk kameranavn.

© OM Digital Solutions

Olympus-produkter som ble lansert før navnet endret seg, vil likevel fortsatt hete Olympus og tilhøre OM Digital Solutions. Det er ikke oppgitt noen offisiell begrunnelse for at de ikke bare kunne fortsette med Olympus-navnet.

Det bør for øvrig nevnes at navnet OM SYSTEM stammer fra den legendariske serien med analoge speilreflekskameraer som ble produsert fra 1972 til 2002 under navnet Olympus OM System.

Det første nye produktet fra OM Digital Solutions som ikke får navnet Olympus, er objektivet OM SYSTEM M.Zuiko Digital ED 20 mm F1.4 PRO. Det passer som vanlig til kameraer med Micro Four Thirds-fatning, og det er helt likt et Olympus-objektiv, bortsett fra navnet. Brennvidden på det lyssterke objektivet tilsvarer 40 mm på fullformat. Det er grundig tettet og koster 7490 kroner.

Også et nytt speilløst systemkamera i den profesjonelle klassen skal være på trappene fra OM SYSTEM. Vi ser frem til å følge det nye merket og de nye produktene. Inntil videre kan du følge med her.

>Les også: Så bra er Olympus OM-D E-M1 Mark III

OM SYSTEM M.Zuiko 20 mm F1.4 ED PRO

Objektivet OM SYSTEM M.Zuiko 20 mm F1.4 ED PRO er det første produktet uten det historiske Olympus-navnet.

© OM Digital Solutions

Kanskje du er interessert i...