Sony A7C
© Sony

Sony A7C er verdens minste fullformatkamera

Sony har krympet sitt nye fullformatkamera, så A7C er verdens minste med innebygd bildestabilisering. Vi har allerede testet nyheten.

Den store fullformat-bildebrikken gir høy bildekvalitet, men krever også god plass. Med det nye A7C har Sony likevel klart å lage et fullformatkamera som ikke tar særlig mer plass enn et lite APS-C-kamera.

Sony A7C er dermed verdens minste fullformatkamera med innebygd bildestabilisering, og C-en i navnet står da også for «Compact». 

Det speilløse systemkameraet er 22 prosent lettere enn fullformatkameraet Sony A7 III, og det tar opp 19 prosent mindre plass.

Sony lot oss, som noen av de første i verden, teste A7C før lanseringen, og du kan lese anmeldelsen vår her.

Sony A7C

Tross den lille størrelsen har kameraet fått en helfleksibel skjerm og nyutviklet bildestabilisering. 

© Sony

Fleksibel skjerm på Sony A7C

Den mindre størrelsen er blant annet oppnådd ved at søkerhuset fra storebrødrene er barbert bort. I stedet er den elektroniske søkeren plassert på baksiden i venstre hjørne som på Sonys speilløse systemkameraer med APS-C-brikke.

Tross den lille størrelsen har kameraet fått en helfleksibel skjerm og nyutviklet bildestabilisering. Dessuten er det motstandsdyktig mot støv og fukt. 

>Les også: Derfor er et fullformatkamera best

Nytt kompaktobjektiv til Sony A7C

Som Sony A7 III har Sony A7C 24,0 megapiksler og autofokus med 693 fasedetekterende fokuspunkter som sikrer rask fokusering, og 425 kontrastdetekterende punkter som sikrer presisjon. Fokuspunktene dekker 93 prosent av bildeflaten, og naturligvis får du øyefokus.

Sony A7C kan ta ti bilder i sekundet, og bufferen har plass til 115 råformat- eller 223 jpeg-bilder før topphastigheten synker.

Bare Sony A7C-huset koster 24000 kroner, og det selges også i et sett med et helt nytt og veldig kompakt objektiv på 28–60mm. Prisen for settet forventes å ligge på rundt 27 000 kroner.

Kanskje du er interessert i...