Vi har testet Canons rå flaggskip EOS R3

På papiret er Canon EOS R3 en drøm for sportsfotografer med høy hastighet og revolusjonerende autofokus, men fungerer det i felten? Vi er noen av de første i Europa som har testet kameraet.

For første gang er Canon med sitt nye EOS R3 klare med et speilløst systemkamera til blant andre profesjonelle sportsfotografer. Hittil har Canons kandidat til denne målgruppen vært speilreflekskameraet Canon EOS-1D X Mark III.

>Les også: Bør du velge speilløst systemkamera eller speilreflekskamera?

Med det speilløse kameraet er vekten en god del lavere, og hastigheten har økt fra 20 til 30 bilder per sekund.

Canon EOS R3

Det speilløse systemkameraet har en fullformatbildebrikke på 24,0 megapiksler.

Vi er noen av de første i Europa som har testet nye Canon EOS R3, og vi har blant annet tatt det med på en innendørs sykkelbane og til motocross, hvor vi kunne teste det revolusjonerende autofokussystemet.

Canon EOS R3 har fått øyekontroll, slik at du velger hvor det skal stille skarpt ved å se på området i søkeren. I tillegg kan motivgjenkjenningen registrere blant annet motorsykler, som autofokus sørger for å følge.

Motocrosskjører fotografert med Canon EOS R3

Vi hadde med oss Canon EOS R3 til motocrossbanen, hvor vi utfordret autofokus med de raske maskinene. I anmeldelsen vår kan du se testbildene våre i full oppløsning.

Og motivgjenkjenningen skuffet ikke. I videoen nedenfor kan du se på skjermen til Canon EOS R3 hvor kameraet har fokusert i en serie mens vi har fotografert motocrosskjørere. Hold øye med den røde firkanten. Fra avstand låser fokuset seg på motorsykkelen, og når motivet kommer nærmere, tar fokussystemet tak i hjelmen.

Du kan se mer om opplevelsene våre med kameraet i vår fulle anmeldelse av Canon EOS R3 her. Her kan du blant annet lese om hva vi synes om søkeren, om øyekontroll i det hele tatt er nyttig og hvordan bildekvaliteten er.

Kanskje du er interessert i...