Bildekvaliteten er imponerende i denne HD-videoen fra 1993.

Bildekvaliteten er imponerende i denne HD-videoen fra 1993.

© Youtube

HD-video filmet i New York i 1993

Vanligvis er videoklipp fra 90-tallet kornete og uskarpe. Men denne HD-videoen fra 1993 gir oss et helt nytt og detaljert bilde av New York for 24 år siden.

12. april 2017

Du tenker nok ikke over det, men helt ubevisst oppfatter du sikkert alderen på en en video ut fra bildekvalitet og oppløsning. Jo høyere oppløsning, desto nyere antar du at opptaket er. 

Det er derfor denne HD-videoen fra New York fra 1993 er så fascinerende. 

På slutten av 80-tallet og begynnelsen på 90-tallet jobbet produsentene med å levere HD-kvalitet til forbrukerne - og denne demo-videoen er et surrealistisk eksempel på denne teknologien.

Demo-video for det japanske markedet

Videoen er filmet av JVC for det japanske HD-markedet - antageligvis for en demonstrasjon av det nå avdøde LaserDisc-formatet.

YouTube Pedant, som har lastet opp videoen til YouTube, forklarer at den nok er filmet med et HDSV-kamera, muligens med et Sony HDC-500 koblet opp mot en HDV-10-opptaker (som tok opp på kassetter).

Times Square avslører tiden

Det er ganske så sprøtt å se New York i 1993 på en video som ser ut som om den er laget i 2017, men samtidig er det fascinerende å se fortiden i så høy kvalitet.

Og en titt på bilene og på reklamene på Times Square avslører den virkelig alderen på opptakene.

Så absolutt en herlig titt inn i fortiden. 

Husk å velge HD 1080p i avspilleren når du ser på videoen. 

Kanskje du er interessert i...