Zoner Photo Studio X på dataskjerm
© Digital FOTO

3 gode grunner til å bruke Zoner Photo Studio X

Bildebehandlingsprogrammet Zoner Photo Studio X er et billig alternativt til Lightroom, og det byr også på en rekke fordeler. Her får du tre gode grunner til å bruke programmet.

24. februar 2021 av Kristoffer Engbo

Med programmet Zoner Photo Studio X får du, som i Lightroom, god organisering og avansert bildebehandling til en flott pris.

Et årsabonnement koster 49 dollar, tilsvarende omkring 400 kroner. Dermed koster det under en tredjedel av et abonnement på Lightroom og Photoshop.

Likevel er Windows-programmet fullt av smarte funksjoner. Her kan du se tre gode grunner til å bruke Zoner Photo Studio X.

>Les også: Slik tar du perfekte HDR-bilder

1. Du kan få Zoner Photo Studio X gratis i fem måneder

Vi har inngått et samarbeid med Zoner, så du som abonnerer på Digital FOTO kan få programmet gratis i fem måneder.

Du kan også få rabatt på programmet etter den kostnadsfrie prøveperioden. Når du har prøvd det i de fem månedene, kan du nemlig kjøpe et årsabonnement på Zoner Photo Studio X med 20 prosent rabatt.

Zoner Photo Studio X

Programmet er laget for Windows-maskiner.

> Du kan lese mer om tilbudet i Fordelssonen, hvor du får de fem månedene gratis. Her kan du også se en video der vi hjelper deg i gang med å bruke Zoner Photo Studio X.

2. Zoner Photo Studio X har funksjoner du ikke får i Lightroom

Som Lightroom har Zoner Photo Studio X en organiseringsmodul og en modul for justeringer, men det byr også på muligheter du ikke får i Lightroom.

Du kan blant annet jobbe i lag og enkelt justere i utvalgte områder, sette inn tekster og mye mer.

Du kan også sette sammen videoklipp til en film og blant annet lage flotte overganger mellom klippene.

3. Zoner Photo Studio X har en god raw-konverter

Du kan selvfølgelig også justere råformatbildene dine i programmet. Her får du alle muligheter for å justere lys, farger, kontrast og mer. Du kan også justere farger individuelt, fjerne støy og mye mer.

Bilde justert i Zoner Photo Studio X

På venstre side ser vi originalbildet, og til høyre har vi justert i Zoner Photo Studio X, hvor vi blant annet har justert de røde og de grønne fargene separat.

Du kan justere flere bilder om gangen eller bruke justeringer om igjen fra et bilde til et annet. Når bildene er justert, kan du eksportere flere på én gang.

>Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Kanskje du er interessert i...