Kvinne behandler bilder i ACDSee

Vi gjør ditt 2021 enda bedre. Som abonnent på Digital FOTO kan du i januar 2021 laste ned det suverene bildebehandlingsprogrammet ACDSee Photo Studio Ultimate 2018 i Fordelssonen.

© Shutterstock

5 gode grunner til å bruke ACDSee Photo Studio Ultimate

Vi i redaksjonen er svært begeistret for bildebehandlingsprogrammet ACDSee Photo Studio Ultimate. Det samler nemlig alle de beste funksjonene vi kjenner fra Lightroom og Photoshop, i ett program.

4. januar 2021 av Christian Trant

Vi i redaksjonen har fått et nytt favorittprogram når vi behandler bildene våre. ACDSee kombinerer nemlig de beste funksjonene fra Lightroom og Photoshop. 

Vi gir deg fem gode grunner til å laste ned programmet nå.

1. Få full oversikt over bildene dine

ACDSee Photo Studio Ultimate har en praktisk funksjon hvor du kan bedømme bildene dine fra 1–5. Du kan bruke funksjonen til både å velge hvilke av bildene dine som er de beste, og å bruke den til å holde orden på hvor langt du har kommet med behandlingen av de enkelte bildene.

Begynn for eksempel med å velge ut de beste bildene fra fotograferingen din og gi dem en én stjerne. Nå kan du jobbe med de utvalgte bildene i de forskjellige modulene i ACDSee for til slutt å gi de helt ferdige bildene fem stjerner, så du vet hvor langt du har kommet.

> Les også: Gode programmer for bildebehandling

Skjermbilde av ACDSee Manage-mode

Til høyre har du organiseringspanelet, hvor du kan bedømme bildene dine. Du kan også dele dem opp i fargekoder eller legge til søkeord, så du enkelt kan finne igjen bildene dine. 

© ACDSee

2. Alt er samlet på ett sted

Som Lightroom er ACDSee Photo Studio Ultimate et program for å styre hele arbeidsgangen, fra import til organisering og til bildebehandling.

I tillegg får du også de beste funksjonene fra Photoshop. Det gjør at du har alle de beste funksjonene, effektene og innstillingene samlet på ett sted.

Med bare ett klikk med musen kan du hoppe mellom det du typisk hadde gjort i Lightroom, og det du ville gjort i Photoshop.

> Les også: Slik fjerner du uønskede detaljer i bildene

3. Du behandler ikke-destruktivt

I ACDSee Photo Studio Ultimate jobber du «ikke-destruktivt». Det betyr at endringene dine ikke overskriver originalen, og derfor kan du ubekymret kjøre på i bildebehandlingen.

Samtidig er det i ACDSee Photo Studio Ultimate ekstra enkelt å komme tilbake til originalbildet ditt når du er ferdig med behandlingen.

ACDSee develop-mode

Når du har gjort en endring du er fornøyd med, kan du lagre de enkelte innstillingene i et Preset. 

© Shutterstock

4. Du kan jobbe i lag som i Photoshop

En av forskjellene på Develop og Edit i ACDSee er at du kan redigere i flere lag i Edit – slik vi kjenner det fra Photoshop.

Hvis du for eksempel bruker filteret Skin Soften i Develop, kan du ikke unngå å få dette filteret på hele bildet.

Derfor er Edit-modulen genial, for du kan raskt redigere i lag og bare få endringene dine i mindre områder av bildet. Dermed unngår du at Skin Soften-effekten går ut over for eksempel lyset i bildet.

> Finn e-boken «Bli bedre på Photoshop,» her.

5. Du kan gjøre ACDSee personlig

I Edit-modulen kan du også lagre favorittbildene dine og bruke dem om igjen. Det smarte her er at du gjør det ved å ta opp handlingene dine og kan se hva du har justert, om igjen.

Etterpå kan du se filmen du har tatt opp av endringene dine, så du trenger ikke huske nøyaktig hva du trykket på av effekter, og når du gjorde det.

Trykk bare på opptaksikonet i den øverste menylinjen, og når du er ferdig, kan du lagre med et klikk på ikonet til venstre for opptaksikonet.

ACDSee Edit-mode

Til høyre har du full oversikt over alle lagene du jobber med. 

© ACDSee

Kanskje du er interessert i...