ACDSee Photo Studio Ultimate på datamaskin
© Shutterstock.com

5 steg for flottere bilder i ACDSee Photo Studio Ultimate

Du kan enkelt få bildene dine i toppform med fotoprogrammet ACDSee Photo Studio Ultimate. Her viser vi deg de viktigste forbedringene så du blant annet får flottere lys og farger med programmet.

6. januar 2021 av Kristoffer Engbo

Programmet ACDSee Photo Studio Ultimate byr på mange behandlingsmuligheter som gir deg enda flottere bilder. Her viser vi deg de fem viktigste som forbedrer de aller fleste bilder.

I bildet under har vi brukt justeringene i ACDSee Photo Studio Ultimate til å justere lys, farger med mer. Trekk i den midterste streken for å se mer av de to versjonene.

For å justere et bilde må du først markere det og klikke på Develop øverst til høyre.

1. Optimer lyset i ACDSee

Åpne panelet General på venstre side, hvor du bruker Exposure til å gjøre bildet lysere eller mørkere. Flytt Contrast og Clarity mot høyre for mer kontrast.

Med Highlight Enhancement og Fill Light får du fram detaljer i høylys og skygger. Er det dis i bildet, flytter du Dehaze mot høyre.

>Les også: 9 tips for å bli en enda bedre fotograf

2. Få bedre farger med ACDSee

I panelet General kan du gjøre fargene kraftigere ved å flytte Vibrance mot høyre.

Er bildet for varmt eller kaldt, åpner du panelet White Balance. Her flytter du Temperature mot venstre for å gjøre bildet kjøligere, og mot høyre for å gjøre det varmere.

Justeringene kan også brukes på råformatbilder. Her har vi justert lyset og fargene og økt skarpheten i et råformatbilde. Du ser originalen til venstre og den justerte versjonen til høyre.

3. Øk skarpheten i ACDSee

Gjør bildene dine skarpere ved å velge Detail øverst på venstre side.

Flytt Amount mod høyre mens du holder øye med effekten i vinduet over skyveknappene. Justeringen kan øke mengden av korn i jevne områder, men det kan du forhindre med Mask, som du flytter mot høyre.

Justering av skarphet i ACDSee Photo Studio

Du kan eventuelt holde Alt-tasten nede mens du flytter Mask, og så blir bildet svart og hvitt. I de hvite områdene vil skarpheten slå igjennom, og i de svarte har den ingen effekt. Flytt skyveknappen helt til jevne områder, for eksempel himmelen, er helt svart.

4. Få mindre støy med ACDSee

Er bildet tatt i svakt lys, kan det oppstå korn. Du fjerner dem ved å flytte skyveknappen Luminance under Noise Reduction mot høyre.

Bruk det lille vinduet over skyveknapperne til å følge med på om detaljene forsvinner i for eksempel bygninger når du justerer på Luminance.

5. Slipp flekker i ACDSee

Er det flekker fra for eksempel reflekser eller støv på objektivet, kan du fjerne dem ved å velge Repair øverst på venstre side. Velg Heal og stil innl Nib Width slik at penselen er litt større en flekkene.

>Les også: Slik tar du den beste selfien

Høyreklikk i et område ved siden av flekken, som du vil klone fra, og klikk på flekken så den forsvinner. Klikk på Done nederst når du er ferdig.

Kanskje du er interessert i...