Zoner Photo Studio X er et bildebehandlingsprogram som minner veldig om Lightroom, men programmet er mye billigere.

© Shutterstock // Zoner Photo Studio

Få orden på bildene dine med Zoner Photo Studio X

Zoner Photo Studio X gjør det enkelt å organisere bildene. Programmet er brukervennlig, og du kan lett kategorisere bildene dine med stjerner, søkeord og gps-data. Her ser du hvordan.

5. mars 2021 av Christian Trant

Lightroom er et veldig bra bildebehandlingsprogram, men dessverre er det også dyrt å abonnere på det. Derfor er det fantastisk at det finnes et billigere alternativ. 

Zoner Photo Studio X er et bildebehandlingsprogram som minner veldig om Lightroom. Her kan du enkelt behandle, raw-konvertere og organisere bildene dine – og faktisk byr det også på flere funksjoner du ikke får i Lightroom.

Her kan du lese om hvordan du får full oversikt over bildene dine med Zoner Photo Studio X.

1. Du kan gi bildene dine stjerner 

Når bildene dine er importert til Zoner Photos Studio X, kan du velge ett eller flere bilder, og deretter kan du gi dem stjerner. 

Du kan både bruke funksjonen til å velge hvilke av bildene dine som er de beste, og du kan bruke stjernene til å holde orden på hvor langt du har kommet i behandlingen av de enkelte bildene.

Begynn for eksempel med å velge de beste bildene fra fotograferingen din og gi dem én stjerne. Nå kan du jobbe med de utvalgte bildene i de forskjellige modulene i Zoner Photo Studio X for å til slutt gi de helt ferdige bildene fem stjerner, så du vet hvor langt du har kommet.

> Les også: De beste gratisprogrammene for bildebehandling

Arbeidsmodulen i Zoner Photo Studio X

Du gir bildene dine stjerner her. Du kan gi mellom null og fem stjerner. Hvis det hjelper deg, kan du også gi bildene dine fargekoder.

© Zoner Photo Studio X // Digital FOTO

2. Keywords gjør det enklere å søke opp bilder

Du kan legge til keywords på bildene dine og gjøre det enkelt å søke dem fram igjen. Dette er smart hvis du for eksempel vil ha rask oversikt over alle landskapsbildene dine.

Under punktet der det står Keywords, skriver du inn ordene dine og skiller dem med kommaer. Jo flere keywords du gir bildene, desto enklere er det å finne spesifikke bilder i samlingen din. 

Når du er ferdig med å skrive inn keywords, taster du Enter. Du kan gjøre kategoriseringen din enda mer spesifikk hvis du legger til bestemte søkeord for mindre bildegrupper.

> Les også: Slik får du bedre bilder med gratis bildebehandling i Windows 10

Gi bildene dine keywords her

Du kan alltid endre søkeordene du bruker. Du kan også alltid legge til nye hvis søket ditt skal være enda mer nøyaktig. 

© Zoner Photo Studio X // Digital FOTO

3. GPS-data kategoriserer bildene dine

Hvis du skrur på gps-funksjonen i kameraet ditt, kan Zoner Photo Studio X se nøyaktig hvor du har tatt bildene.

Zoner Photo Studio X lagrer dataene og gir deg mulighet for å lagre bildene i mapper på bakgrunn av plasseringen for bildet.

Dette gjør at du kan samle alle bildene dine fra for eksempel Italia i én mappe. Du kan også enkelt lagre alle bilder fra for eksempel en konsertarena i en mappe, siden Zoner Photo Studio kan se at du har tatt bildene på samme sted. 

Hvis kameraet ditt ikke har en gps-funksjon, kan du også legge til gps-data på bildene dine manuelt. 

> Les også: Kameraet ditt røper mer om deg enn du tror

Få Zoner Photo Studio X helt gratis nå

I samarbeid med Zoner tilbyr vi nå at du som abonnerer på Digital FOTO, får en gratis prøveversjon av programmet og kan bruke den i hele fem måneder. 

Når de fem månedene er omme, kan du kjøpe et årsabonnement på programmet med en rabatt på 20 prosent, så prisen blir omkring 330 kroner. Programmet fungerer kun for Windows.

Last ned en gratis prøveversjon av programmet her!

Kanskje du er interessert i...