Lightroom for Android

De 6 beste kamera-applikasjonene for iPhone og Android

Standardkameraet i smarttelefonen din kan gjøres enda bedre med en kamera-applikasjon. Her fåt du våre 6 favoritter.

7. september 2016 av Christian Trant

Selv om standardkameraet i smarttelefonen din er fint, så kan det skreddersys enda bedre etter akkurat dine behov ved å velge en applikasjonen til knipsingen.

Kameraet er det samme, men de forskjellige applikasjonene kan øke brukervennligheten, gi flere innstillingsmuligheter eller mulighet for bildebehandling og deling.

1. VSCO
2. 645 Pro Mk III
3. Open Camera
4. Manual
5. Lightroom til Android
6. Camera+

1. VSCO fås til både Android (fra Lollipop og nyere) og til iOS.

Applikasjonen er gratis og gjør det mulig med innstilling av hvitbalanse, ISO-verdi og lukkertiden på kameraet. VSCO har også mulighet for etterbehandling av bildet og deling.

> Les også 5 gratisapplikasjoner du bør bruke til bildebehandling på mobilen

2. 645 Pro Mk III fås kun til iOS.

Den er en god kandidat til en applikasjon for fotografen som er vant til å betjene et profesjonelt speilreflekskamera. Applikasjonen gir direkte tilgang til alt som kan kontrolleres i et iOS-kamera, slik som manuell eksponeringskontroll, halvautomatisk lukkertidsprioritet og ISO-prioritet.

Dessuten har applikasjonen en rekke muligheter for forhåndsinnstillinger for hvitbalanse.

3. Open Camera findes kun til Android.

Gratisapplikasjon som åpner for alle innstillingsmuligheter på Android-kameraet ditt. Utviklingen gjøres som open-source og nye funksjoner tilføres løpende. Open Camera kan forbedre bildestabiliseringen og har mulighet for fjernbetjening ved å lage en lyd eller klappe.

4. Manual fås bare til iOS.

Gir, som navnet antyder, mulighet til å styre innstillingene selv. Det gjør det f.eks. mulig å bruke lange lukkertider eller å styre hvitbalansen, og hvor i bildet fokuseringen skal være.

5. Lightroom til Android

Den første kandidaten til en samlet raw-løsning for smarttelefonen. Selv om Lightroom er mest kjent for bildebehandling, er denne applikasjonen med fra bildet blir tatt til den etterfølgende behandlingen, og på flere Android-telefoner kan du til og med knipse i raw-formatet dng, og det gir optimale muligheter for bildebehandling.

6. Camera+ til iOS.

Gir deg, i tillegg til fokusering, også mulighet til å styre eksponeringen ved å trykke på skjermen der lyset skal måles. Dermed er det mulig å fokusere et sted på bildet og styre lyssettingen fra et annet punkt.

> Les også 3 uunnværlige applikasjoner for fototuren

Kanskje du er interessert i...