PicsArt-app på smarttelefon
© Shutterstock

Derfor bør du laste ned ultrapopulær app

Over én milliard brukere har allerede lastet ned PicsArt-appen, og det med god grunn. Appen gjør det nemlig enkelt å utføre flott redigering av både bilder og videoer. Her får du tre gode grunner til å laste ned PicsArt til smarttelefonen din.

Hvis du leter etter en app som kan gi sommerbildene dine litt mer schwung, bør du installere PicsArt på smarttelefonen din.

Med PicsArt kan du redigere både bilder og video, og appen egner seg spesielt godt for smarttelefonfotografer som vil imponere på sosiale medier gjennom sommeren.

Her får du tre gode grunner til å laste ned PicsArt

1. Du kan friske opp bildene dine med maler

I PicsArt kan du enkelt finne unike maler som passer til akkurat ditt bilde. Appen inneholder blant annet en rekke maler som kan forsterke sommerstemningen i bildene dine.

Du finner alle malene under menypunktet Templates, hvor det er enkelt å skrive inn søkeordene dine øverst.

Når du har funnet malen du vil bruke, trykker du bare på den, og så kan du sette inn ditt eget bilde.

Du kan også markere tekstene og endre farge, skrifttype, skygger og gjennomsiktighet.

> Les også: Tre gode grunner til å bruke Lightroom på mobilen

PicsArt-maler og klistremerker

Når du bruker søkefunksjonen, er det bare mulig å finne maler hvis du søker på engelsk. Her har vi skrevet Summer og Holiday i søkefeltet.

© PicsArt

2. Appen gjør det enkelt å lage innhold til sosiale medier

PicsArt har egne funksjoner som gjør det enkelt å lage målrettet innhold til for eksempel Instagram eller Facebook.

Nederst i redigeringsmodulen kan du velge Tools og deretter Crop, og så får du opp en rekke kjente formater å velge mellom.

Det er smart, for slik unngår du at bildene eller videoene dine blir beskåret unødvendig.

Du kan for eksempel velge et format som passer perfekt til forsidebildet på Facebook eller et format som matcher målene til en Instagram-historie. Du kan også velge mellom flere formater som passer til Twitter eller YouTube.

> Les også: Sju tips til å ta flottere bilder på Instagram

Beskjæring med PicsArt

Når du vet hvor bildet eller videoen din skal lastes opp til, kan du målrette innholdet bedre slik at det passer til det sosiale mediet du velger.

© PicsArt

3. PicsArt har flere verktøy enn alle andre redigeringsapper til sammen

Du skal lete lenge etter en app som har så mange funksjoner samlet på ett sted, som det PicsArts har. 

PicsArt samler alle de beste verktøyene fra andre apper, som Lightroom og Photoshop. Det gjelder blant annet funksjoner som gjør det enkelt å skape flott lyssetting, men også funksjoner du kan manipulere med.

Under menypunktet Beauty kan du blant annet fikse på hudnyansene i portrettene dine, og du kan også  enkelt endre hårfarge og gjøre tenner hvitere – slik vi er vant til fra Photoshop.

I tillegg får du funksjonen Curves, som vi kjenner til fra Lightroom, der du enkelt justerer både skygger, høylys og de mørke nyansene i bildene dine.

Du får en gratis prøveperiode på PicsArt, som varer i én uke fra du laster ned appen. Når uken er omme, koster PicsArt deretter 49 kroner i måneden hvis du velger å beholde redigeringsappen. 

> Les også: Seks ting du må vite om kameraet i mobiltelefonen din

PicsArt Tools

Under Tools finner du et stort utvalg av forskjellige verktøy, som er langt større enn det du får med for eksempel Lightroom eller Photoshop til mobiltelefon.

© PicsArt

Kanskje du er interessert i...