Instagram på mobilen og på datamaskin

Instagram er et sosialt medium med brukere fra hele verden. Her kan du dele bilder og video.

© Shutterstock

Slik viser du fram bildene dine på Instagram

Instagram har mer enn 110 millioner brukere, og derfor er det et genialt medium når det gjelder å dele bilder og video. Vi gir deg tre tips for å bruke app-funksjonene til øke sjansen for at enda flere ser bildene dine.

Instagram er en enorm plattform der mange millioner daglige brukere viser fram bildene sine

Derfor er det også veldig lett å drukne i bildeflommen, men hvis du bruker appen riktig, øker du sjansene dine for å nå ut til et større publikum.

1. Bruk riktige emneknagger til bildet ditt
2. Bruk Instagram Stories-funksjonen
3. Interager med andre Instagram-brukere

1. Bruk riktige emneknagger til bildet ditt

Emneknagger, emneord, altså hashtags, blir brukt til å sortere innhold på Instagram og gjør at brukerne lettere kan finne innholdstypen som interesserer dem. Ved å følge en hashtag får du bilder og video innenfor det emnet, altså den hashtagen, som interesserer deg.

Hashtags er også veldig nyttige når du vil vise fram bildene dine til flere. Det gjør du ved å velge det bildet du vil vise på profilen din, og trykk deretter Neste.

I feltet der det står: Skriv en bildetekst… lager du hashtagene dine. Du skriver en hashtag ved sette følgende symbol foran et ord: #.

Det kan for eksempel se slik ut: #photography

Nå gjør hastagene dine at flere med samme interesse får opp bildene dine, siden bildet ditt kommer ut til alle som følger hashtagene du bruker.

 
> Les også: 7 tips for bedre Instagram-bilder

Nordlys i Norge

Dette bildet kunne for eksempel ha følgende hashtager: #northernlight #norway #mountains #vacation #photo #nature 

© Shutterstock

2. Bruk Instagram Stories-funksjonen

Du kan også skape oppmerksomhet rundt Instagram-profilen din med Stories-funksjonen. Bildene eller videoene du viser her, forsvinner etter 24 timer.

Derfor bruker mange Stories til å vise mer upolert innhold fra dagliglivet, for eksempel et kort klipp fra bilturen til stedet der du skal ta bilder.

Stories er en god måte for å interagere med følgerne dine, og bildene eller videoene som blir vist her, er ofte klipp fra kulissene.

Du kan for eksempel gi følgerne dine et mer unikt innblikk i hvordan du tar bildene til profilen din, og hvilket utstyr du bruker.

Du lager en Story ved å trykke på profilbildet ditt på startsiden.

> Les også: Last opp bilder til Instagram direkte fra nettleseren eller Lightroom

Stories-funksjonen på Instagram.

Stories-funksjonen ligger øverst på startsiden, og du lager din egen ved å trykke på ditt eget profilbilde.

© Shutterstock

3. Interager med andre Instagram-brukere

En tredje god metode for å gjøre andre oppmerksomme på profilen din er å interagere på Instagram. Det kan du gjøre ved å kommentere, svare og like andres bilder og videoer.

Dermed legger andre merke til deg, og du får et online-nettverk med andre som er interesserte i de samme tingene som deg deg selv.

Hvis Instagram-profilen din er veldig aktiv, vil den også dukke opp i algoritmene til flere brukere, noe som betyr at profilen din blir vist til flere. Aktive profiler har størst sjanse for å bli sett av andre.

> Les også: Slik får du flere følgere på Instagram

Kanskje du er interessert i...