Luminar AI på bærbar datamaskin

Luminar AI finnes til både Mac- og Windows-datamaskiner.

© Shutterstock.com

Luminar AI gjør portrettene dine mye flottere

Bildebehandlingsprogrammet Luminar AI gjør all den krevende jobben for deg så du lynraskt kan forbedre portrettene uten problemer. Se resultatene og de mange mulighetene her.

19. desember 2022 av Kristoffer Engbo

Med Luminar AI er det blitt ekstremt enkelt å justere portretter. Programmet bruker nemlig kunstig intelligens til å finne hud, øyne, lepper, tenner og annet, og deretter flytter du bare på skyveknappene for å justere.

Du trenger altså ikke ha kunnskap om bildebehandling, og du trenger heller ikke streve med merking og lignende når programmet utfører magien sin. Du velger bare hvor stor effekten skal være ved hjelp av skyveknappene.

>Les også: Dette er de beste kamerainnstillingene til portretter

På bildet nedenfor har vi brukt noen av de smarte funksjonene i programmet til blant annet å endre øyefarge, glatte ut huden, gjøre øynene større, lysne tennene og gjøre bakgrunnen uskarp. Det tok oss bare ett minutt og femten sekunder med den kunstige intelligensen.

Dette kan du gjøre med portretter i Luminar AI

Gjøre bakgrunnen uskarp

Gjøre ansiktet lysere

Gjøre ansiktet smalere

Endre øyefarge

Gjøre øynene klarere

Gjør øynene hvitere

Gjøre øynene større

Fjerne mørke ringer under øynene

Gjøre øyenbrynene mer markante

Gjøre leppene rødere og mørkere

Gjøre tennene hvite

Glatte ut huden

Fjerne flekker

Gjøre personer smalere eller bredere

Trekke inn magen til personer

Programmet kan ikke bare justere i ansiktet, for du kan også jobbe med portretter i helfigur, der du kan gjøre personer slankere eller fyldigere og trekke inn magen. 

På bildet nedenfor har vi gjort personen tynnere og trukket inn magen ved hjelp av Luminar AI. Til venstre ser du originalen og til høyre den justerte versjonen. Dra i streken midt i bildet for å se mer av de to versjonene.

Du finner funksjonene ved å velge Edit øverst i programmet. Når du justerer skyveknappene, følger du bare med på effekten på det store bildet.

>Les også: 3 komposisjonsregler du bør kjenne til

Portrettjusteringer i Luminar AI

Funksjonene for portrettjusteringer er samlet i panelet Portrait til høyre i programmet.

© Shutterstock.com

Luminar AI byr også på svært mange muligheter til å forbedre andre bildetyper. Du kan f.eks. korrigere lys, farger og annet ved hjelp av kunstig intelligens, og hvis du vil velge justeringene selv, har du mange av de samme mulighetene som i f.eks. Lightroom.

Du kan justere lys, farger, støy, skarphet og mye annet, og du kan justere både raw- og jpeg-bilder.

Vi har også laget en video på norsk som hjelper deg i gang med å bruke programmet, og denne finner du i Fordelssonen. Her viser vi både hvordan du utfører vanlige justeringer og hvordan du bruker mange av de intelligente funksjonene.

Kanskje du er interessert i...