Nik Collection på dataskjerm

Nik Collection består av en rekke programmer til bildeforbedringer du kan aktivere direkte fra for eksempel Photoshop.

© DxO

Nik Collection 3: Nye muligheter i Photoshop og Lightroom

DxO har lansert ny versjon av plug-in-pakken Nik Collection 3 til Photoshop og Lightroom, og du får blant annet et helt nytt plug-in.

Nik Collection består av en rekke plug-ins, altså programtillegg, som er utvidelser til andre bildebehandlingsprogrammer. 

Du kan legge til forskjellige programtilleggene til blant annet Photoshop og Lightroom, så programmene får flere redigeringsmuligheter. Og nå har DxO, som står bak Nik Collection oppgradert pakken til versjon 3. 

Pakken inneholder plug-ins som blant annet hjelper deg med å få enda skarpere bilder, bedre farger i bildene dine og flottere svart-hvitt-bilder. 

Hittil har det vært sju plug-ins, men med Nik Collection 3 er det kommet en åttende, og nå går det også raskere å bruke programtilleggene i pakken.

Snarvei til utvidelsene dine med Nik Selective Tool

DxO har redesignet panelet Selective Tool, hvor du raskt kan velge de forskjellige programtilleggene i brukergrensesnittet i Photoshop. Nå har du direktetilgang til forhåndsinnstillinger eller de sist brukte innstillingene dine direkte fra Selective Tool Dermed må du ikke klikke deg fram til dem, som du måtte før.  

> Les også: De beste gratisprogrammene for bildebehandling

Nik Selective Tool-plugin

Med Nik Selective Tool får du raskt tilgang til alle utvidelsene og favorittinnstillingene dine.

© Nik Collection 3 - DxO

Rett opp fallene linjer med Perspective Efex

Objektiver med perspektivkontroll, som blant annet brukes til arkitekturbilder, er svindyre, og derfor er de objektiver for et fåtall, men med det nye programtillegget Perspective Efex kan du nå også få helt rette linjer i etterbehandlingen.

Det er en utvidelse som er spesielt relevant for deg som tar gatebilder, landskapsbilder og arkitekturbilder. Utvidelsen gjør at perspektivet endres i bildene dine, så du kan gjengi bygninger eller interiør i et naturlig perspektiv og slippe fallende linjer og fortegning.

Utvidelsen kan også hjelpe deg med å bli kvitt forvrengning i familiebildene dine, hvor personer langs kanten av bildet blir seende bredere ut. Her kan utvidelsen hjelpe deg med å rette ut kanten slik at bildet blir en korrekt gjengivelse.    

> Les også: Den beste appen for bildebehandling

Perspective Efex-plugin

Perspective Efex-utvidelsen gir deg mulighet for å fikse fallende linjer i etterbehandlingen.

© Nik Collection 3 - DxO

Du kan laste ned en 30 dagers prøveversjon av Nik Collection her

Pakken koster vanligvis 149 euro, svarende til 1580 kroner, men i en introduksjonsperiode kan du kjøpe den for 99,99 euro, tilsvarende 1060 kroner.

Kanskje du er interessert i...