Superoppløsning i Photoshop

Med den nye funksjon Forbedre kan du forstørre bildet ditt fire gange og likevel få et flott resultat.

© Digital FOTO

Ny funksjon i Photoshop forstørrer bildene dine fire ganger

Med den nyeste oppdateringen av Photoshop har det kommet en smart funksjon i raw-konverteren Camera Raw som kan øke størrelsen på bildet ditt fire ganger med et nydelig resultat. Se hvordan funksjonen Superoppløsning fungerer.

Adobe har nettopp oppdatert Photoshop med noen gode nye funksjoner, der særlig én av dem utmerker seg. Med funksjonen Superoppløsning i Camera Raw 13.2 kan du nemlig forstørre bildet ditt fire ganger og likevel få et imponerende resultat.

Det vil altså si at et bilde på 24 megapiksler plutselig fyker opp til hele 96 megapiksler.

Under kan du se utsnitt av det samme bildet gjengitt i sin normale oppløsning og i Superoppløsning.

>Les også: Det beste programmet for råformatfilene dine

Normaloppløsning

Her ser vi et utsnitt i 100 prosent gjengivelse med bildets opprinnelige oppløsning.

© Digital FOTO
Superoppløsning

Her har vi brukt funksjonen Superoppløsning på det samme bildet og viser utsnittet i 100 prosent. Utsnittet viser en tydelig forstørrelse.

© Digital FOTO

Slik bruker du funksjonen Superoppløsning

Det er faktisk utrolig enkelt å bruke funksjonen. Du åpner et råformatbilde i Photoshop. Det åpner seg automatisk i Camera Raw. Nå høyreklikker du på bildet og velger Forbedre…. I en ny boks markerer du Superoppløsning. 

I et vindu kan du sammenligne før- og etterbildet. Du kan også flytte rundt på bildeutsnittet. Klikk så på Forbedre. Etter noen sekunder legger det forstørrede bildet seg nederst på skjermen. Herfra kan du enkelt lagre det på datamaskinen.

De øvrige nyhetene i Camera RAw 13.2 handler om håndtering av Apples ProRaw-profil, nye metoder for å filtrere og sortere i filmstripen og å endre rekkefølgen på redigeringspanelene

Dessuten er Photoshop nå endelig klare på alle fronter for Apples raske M1-prosessor. Det betyr betydelig høyere hastighet i Photoshop for Apples nyeste MacBook Air-, Macbook Pro- og Mac Mini-modeller med M1-prosessor.

Les også: 5 gode grunner til å fotografere i råformat

Superoppløsning

Funksjonen superoppløsning krever ikke mange klikk, og resultatet er nydelig.

© Digital FOTO

Kanskje du er interessert i...