Datamaskin med Photoshop Elements

5 steg til bedre landskapsbilder i Photoshop Elements

Vi bruker ofte de samme funksjonene når vi justerer landskapsbilder i Photoshop Elements. Her er de fem funksjonene vi vanligvis bruker i bilderedigeringsprogrammet.

17. september 2023 av Kristoffer Engbo

Landskapsbildene dine kan bli mye bedre med bilderedigering, og spesielt hvis du fotograferer i råformat, har du store muligheter til å forbedre bildene dine.

Med Photoshop Elements' råkonverter Camera Raw får du kraftige bildejusteringsfunksjoner, og råfilene inneholder mer data, noe som gir best mulig kvalitet.

Se videoene: Bli kjent med alle de viktige innstillingene i Photoshop Elements i grunnkurset vårt.

Fra og med Photoshop Elements 2023 er Camera Raw ikke installert som standard sammen med resten av programmet, men du kan enkelt installere det ved å velge Help og Install Camera Raw i programmet. Når Camera Raw er installert, åpnes raw-konverteringsprogrammet automatisk når du åpner en raw-fil i Photoshop Elements.

Nedenfor går vi gjennom fem ting vi vanligvis bruker til landskapsbilder i Photoshop Elements. Vi bruker Camera Raw til det meste, men benytter også andre funksjoner i bildebehandlingsprogrammet.

>Les også: Slik fotograferer du stjerner

1. Lysforholdene

I Camera Raw justerer vi lyset med Exposure i Basic. Her fremhever vi vanligvis detaljer med Highlights, som vi flytter til venstre, og Shadows, som vi flytter til høyre. Deretter kan vi øke kontrasten med Blacks til venstre og Whites til høyre.

Camera Raw i Photoshop Elements

I Camera Raw gjør du justeringer med glidebryterne på høyre side.

2. Fargene

Juster fargene med Temperature og Tint til fargetonen ser bra ut. Juster fargemetningen med glidebryterne Saturation og Vibrance. Vi pleier å dempe Saturation litt eller la den stå på 0 og øke Vibrance kraftig.

>Les også: 3 komposisjonsregler du må kjenne til


3. Detaljene

Med Clarity, som gir mellomtonekontrast, og Contrast, som gir vanlig kontrast, justerer vi kontrasten i bildet. Gjør bildet skarpere med Sharpening under Detail ved behov.

Klikk på Open, og så sendes det justerte bildet fra raw-konverteringsprogrammet til det vanlige Photoshop Elements-grensesnittet, der flere alternativer er tilgjengelige.

4. Dis

Hvis det er dis i bildet, noe som vanligvis forekommer i landskapsbilder som dekker store avstander, kan du fjerne eller redusere disen ved å velge Enhance og Haze Removal ..... Juster Haze Reduction til det ser bra ut. Glidebryteren for følsomhet bør vanligvis ligge rundt midten.

Dehaze i Photoshop Elements

Dehaze-funksjonen i Photoshop Elements kan fjerne dis og tåke i landskapsbilder. Bruk knappen Before/After for å se effekten.

5. Himmelen

Hvis himmelen har blitt kjedelig, gir Photoshop Elements deg muligheten til å endre den fullstendig. Dette kan du gjøre i Guided, Special Edits og Perfect Landscape. Velg en ny himmel under Velg en ny himmel og juster glidebryterne nederst.

Perfect Landscape i Photoshop Elements

For å bytte ut himmelen velger du Guided-modulen øverst. På høyre side kan du velge mellom ulike himler.

Kanskje du er interessert i...